S-a semnat finalizarea autostrazii Bucuresti - Ploiesti: 29 milioane de euro pentru 3,3 kilometri

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 08:13
6156 citiri
S-a semnat finalizarea autostrazii Bucuresti - Ploiesti: 29 milioane de euro pentru 3,3 kilometri

Contractul pentru proiectarea, executia si finalizarea celor 3,3 kilometri "restanti" ai sectiunii Bucuresti - Ploiesti a Autostrazii Bucuresti - Brasov a fost semnat, valoarea acestuia ridicandu-se la 129,181 milioane de lei (circa 29 milioane de euro), fara TVA, potrivit unui anunt al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), postat vineri seara pe pagina de Facebook a Ministerului Transporturilor (MT).

Conform anuntului, contractul 'Proiectare si executie finalizare Autostrada Bucuresti - Brasov, Sectiunea Bucuresti - Ploiesti, Sector 1, km 0+000 - km 3+325; Nod Centura Bucuresti km 6+500 si Nod Moara Vlasiei km 19+500' a fost semnat vineri, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat.

"Sectorul de autostrada Bucuresti - Ploiesti, km 0+000 (Intersectie Petricani) - km 3+325, Nod Centura Bucuresti si Nod Moara Vlasiei, se incadreaza in reteaua generala de autostrazi prevazuta a se realiza in tara noastra si reprezinta sectorul de inceput al autostrazii Bucuresti - Brasov", precizeaza CNADNR.

Acest sector de autostrada, dupa punerea lui in functiune, va permite desfasurarea circulatiei pe autostrada de la strada Petricani si pana la Ploiesti, avand in vedere ca, la acest moment, circulatia se desfasoara intre intersectia cu Centura Bucuresti (km 7+400) si pana la Ploiesti, intre km 3+325 si km 7+400, lucrarile fiind finalizate, dar neputandu-se deschide traficului datorita lipsei unei racordari cu reteaua existenta de drumuri.

Traseul autostrazii incepe din strada Petricani, in prelungirea strazii Fabrica de Glucoza. Dupa iesirea din Bucuresti, traseul sectorului de autostrada Bucuresti - Moara Vlasiei este amplasat pe teritoriul administrativ al orasului Voluntari, iar continuarea traseului se racordeaza la sectorul de autostrada deja construit.

Contractul de proiectare si executie a fost atribuit Asocierii Aktor SA - Euro Construct Trading '98 SRL si are o durata de implementare de 22 de luni, din care patru luni reprezinta perioada de proiectare si 18 luni durata de executie.

Perioada de garantie acordata lucrarilor este de 48 de luni de la data semnarii procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor.

Potrivit unui comunicat al CNADNR, remis pe 11 august AGERPRES, Autostrada Bucuresti - Ploiesti este singura din Romania cu trei benzi pe sens. Constructia primilor 19,5 kilometri ai acestei autostrazi a inceput in 2007 cand a fost semnat contractul cu Asocierea Impresa Pizzarotti C SpA - Tirrena Scavi SpA. Pana in anul 2015, cand a incetat contractul cu asocierea mentionata, au fost construiti 16,175 kilometri.

Contractul a incetat din cauza imposibilitatii legale de finalizare a acestuia, deoarece in implementarea proiectului au intervenit modificari solicitate de diverse autoritati (Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Orasului Voluntari, Politia Rutiera) care ar fi determinat modificarea substantiala a valorii contractului, precizeaza CNADNR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#autostrada Bucuresti Ploiesti finalizare, #Aktor Euro Construct Trading autostrada Bucuresti , #infrastructura
Comentarii