Rus anunta ca se apuca si el de podul peste Dunare, la anul: Lucrare tot incepe de vreo 20 de ani

Vineri, 20 Martie 2015, ora 15:35
2803 citiri
Rus anunta ca se apuca si el de podul peste Dunare, la anul: Lucrare tot incepe de vreo 20 de ani
Foo: Facebook/Ministerul Transporturilor

Lucrarile la podul peste Dunare din zona Braila-Galati vor incepe in primavara anului viitor, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la lucrarile pe ateliere prilejuite de Consiliul National al Partidului Social Democrat (PSD).

"Am avut saptamana trecuta discutii cu autoritatile locale din Galati si Braila. Incepem podul peste Dunare - probabil testam si varianta in care se face si trecere pe sub Dunare in Galati. Probabil ca se canibalizeaza, iar un punct de vedere economic va fi complicat de sustinut, dar noi nu respingem ideea.

Podul este licitat, castigat si, in acest an, sa zicem iarna viitoare, va fi dedicata studiilor de fezabilitate, proiect tehnic etc, astfel incat in primavara viitoare va incepe si aceasta lucrare care tot incepe de vreo 20 de ani", a explicat Rus.

Seful de la Transporturi a precizat ca a cerut Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) ca, impreuna cu autoritatile locale, sa identifice solutiile optime de conectare la pod a tuturor localitatilor din jur, inclusiv orasul Tulcea.

"Am dispus ca CNADNR, impreuna cu autoritatile din Braila si Galati, sa gaseasca solutiile optime de conectare a celor doua orase si a localitatilor din jur, inclusiv Tulcea, astfel incat sa nu fie defavorizata una sau alta dintre localitatile deservite de acest pod, pe langa faptul ca acesta deserveste centrul multimodal de acolo", a adaugat ministrul Transporturilor.

Constructia celor doua noi poduri peste Dunare va incepe pana in 2017

Ioan Rus s-a intalnit, recent, la sediul Ministerului Transporturilor, cu reprezentanti ai autoritatilor locale din judetele Galati si Braila pentru a discuta despre proiectele prioritare de infrastructura rutiera ce urmeaza a fi implementate in cele doua judete.

Potrivit sursei citate, unul dintre aceste proiecte este constructia podului peste Dunare. Proiectul, inclus in Master Planul General de Transport, se ridica la valoarea de peste 246 milioane de euro, si va fi implementat in perioada de programare 2014-2020.

Bulgaria si Romania vor construi doua noi poduri pe Dunare

"Podul peste Dunare, asa cum a fost testat in modelul national de transport ce sta la baza Master Planului General de Transport, urmareste fluidizarea fluxurilor de trafic auto din zonele Galati, Braila si Tulcea, avand asigurate conexiunile la retelele de transport existente, precum si la viitorul drum expres, cuprins in Master Planul General de Transport, ce leaga orasele Galati si Tulcea, de judetul Constanta", mentiona Ministerul Transporturilor.

In privinta proiectului podului peste Dunare de la Braila, CNADNR va anunta in perioada imediat urmatoare castigatorul licitatiei pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate pentru constructia obiectivului, iar in etapa urmatoare institutia va derula procedura legala pentru incheierea contractului de executie a lucrarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#lucrarie pod Dunare, #lucrari pod Dunare Tulcea, #pod Dunare Tulcea , #infrastructura
Comentarii