Romania, tara din UE cu cea mai mare rata anuala a inflatiei, in ianuarie

Vineri, 01 Martie 2013, ora 16:25 2210 citiri

Romania a inregistrat cea mai mare mare rata anuala a inflatiei din Uniunea Europeana, in luna ianuarie 2013, de 5,1%, cu mult peste urmatoarele clasate, Estonia si Olanda, potrivit deputatului Andreea Paul.

"Cifrele prezentate de Eurostat astazi (vineri - n.red.) ne arata inca o data cat de mult rau provoaca guvernarea deficitara a USL Romaniei. Tara noastra a inregistrat cea mai mare rata anuala a inflatiei din UE in luna ianuarie 2013, de 5,1%, mult peste urmatoarele clasate Estonia (3,7%) si Olanda (3,2%) si aproape dubla decat cea a Bulgariei (2,6%). Media europeana s-a situat la nivelul de 2,1%", noteaza Andreea Paul, pe contul sau de Facebook.

Aceasta a amintit ca, la finele lunii aprilie 2012, cand a venit USL la guvernare, inflatia anuala era de doar 1,9%, a treia cea mai mica inflatie din UE.

"Din acel moment insa preturile au inceput sa creasca continuu si au ajuns la nivelul la care se afla astazi, adica un nivel cu peste 5% mai mare decat cel de anul trecut din aceeasi perioada. Inflatia lunara a crescut si ea semnificativ, cu 0,9%, reprezentand a doua cea mai mare crestere din UE, dupa Cehia (1,2%) in luna ianuarie a acestui an. Media europeana a fost negativa, de 0,8%", a mai transmis vicepresedintele PDL.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News