Romania are cea mai mare inflatie din UE

Autor: Paul Barbu - Redactor
Luni, 16 Mai 2011, ora 14:58
3173 citiri
Romania are cea mai mare inflatie din UE
Foto: blogcritics.org

Romania are cea mai mare inflatie din Uniunea Europeana, cota acesteia fiind in luna aprilie de 8,4%, in timp ce la polul opus se afla Irlanda cu doar 1,5%. In aceste conditii, tara noastra inregistreaza o inflatie cu aproape 6 puncte procentuale mai mare decat media pe UE.

Si ca medie pe ultimele 12 luni Romania iese in evidenta cu o inflatie de 7,2%, in comparatie tot cu Irlanda care are - 0,4%. Daca la noi cea mai mare parte din inflatie a fost data de pretul alimenteleor, in zona euro, ce a influentat cel mai mult acest fenomen au fost transporturile, alcoolul si tutunul.

Inflatia anuala a crescut, in zona euro, la 2,8% in aprilie dupa ce in martie aceasta atingea un nivel de 2,7%. Daca mergem cu un an in urma, inflatia anuala ajunsese la 1,6%. Luna trecuta, inflatia lunara era de 0,6% in aceasta zona.

Pe toata Uniunea Europeana, inflatia anuala este mai crescuta decat in zona euro cu 0,4 puncte procentuale, pana la 3,2%. Evolutia ei, in aprilie, se aseamana cu cea pentru tarile care folosesc moneda europeana, ea crescand cu doar 0,1 puncte procentuale, se arata intr-un comunicat al Eurostat.

Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
#Inflatie record, #Romania UE, #zona euro , #inflatie