Romania are a patra scadere economica anuala din UE

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 18:44
1020 citiri
Romania are a patra scadere economica anuala din UE
Foto: Arhiva

Romania se afla pe locul 4 in Europa in ceea ce priveste contractia economica anuala in al doilea trimestru al anului. Doar cinci tari din UE mai inregistreaza scaderi ale Produsului Intern Brut.

Potrivit datelor Eurostat, Romania a avut o scadere economica anuala de 1,5% in al doilea trimestru si este depasita doar de Grecia (-3,7%), Letonia (-2,9%) si Irlanda (-1,8%). Contractie economica are in continuare si Spania (-0,1%).

La polul opus, cele mai bune performante economice au fost obtinute de Luxemburg (5,3%), Slovacia (5%), Suedia (4,5%), Polonia (3,8%), Danemarca (3,8%) si Germania (3,7%).

Media Uniunii Europene a fost de plus 2% in al doilea trimestru al anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Chiar daca economia Romaniei sufera in continuare o contractie, fata de primul trimestru al anului ea a crescut usor, cu 0,3%. Dar si in acest caz, performanta Romaniei este una dintre cele mai slabe din Europa. Cele mai mari cresteri fata de primul semestru au fost inregistrate de Lituania (3,2%), Germania (2,2%), Estonia, Finlanda, Suedia (cate 1,9%) si Danemarca (1,7%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Romania scadere economica, #Romania contractie economica, #UE crestere economica , #PIB