Rectificare bugetara: Banii se duc la scoli, TNB, Bechtel, maternitati si avioane

Marti, 30 Iulie 2013, ora 17:18
2058 citiri
Rectificare bugetara: Banii se duc la scoli, TNB, Bechtel, maternitati si avioane
Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta a enumerat, marti, proiectele in care vor fi investiti banii alocati la rectificarea bugetara.

"Avem bani alocati pentru Ministerul Sanatatii si tot nu sunt suficienti, putem acoperi neincasarile din taxa clawback, insa avem sumele necesare pentru finalizarea lucrarilor la cat mai multe dintre maternitati. La fel, vor fi 40 de milioane pentru continuarea lucrarilor la scolile contractate cu Banca Mondiala, iar la Justitie, dincolo de functionarea penitenciarilor, avem banii pentru implementarea noilor coduri, si cred ca pe zona noastra de MCV am facut tot ce era nevoie.

La Interne sunt 70 de milioane, dar sunt bune si alea si 38 de milioane din profitul de la Loterie pentru sali de sport si case ANL, mai sunt bani si la Cultura, pentru terminarea lucrarilor la Teatrul National, la Opera Romana, incepem sa acoperim lucrurile contractate din urma si, blestemul nostru, tot platim pentru lucruri vechi.

Avem banii pentru plata despagubuirilor catre Bechtel, pentru finalizarea contractului de securizare a frontierelor si platim avansul pentru avioanele multirol", a explicat Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

Rectificarea bugetara, convenita cu FMI - vezi cine primeste si cine pierde bani

Prima rectificare bugetara din acest an se bazeaza pe un PIB mai mare cu 2,6 miliarde lei, iar deficitul bugetului consolidat va creste de la 13,4 miliarde lei la 14,7 miliarde lei, prin folosirea banilor rezervati PNDI catre alte proiecte, iar plafonul de garantii va fi majorat cu 2 miliarde de lei.

Produsul Intern Brut estimat a fost revizuit in urcare la 626,2 miliarde lei, iar deficitul bugetar pe cash va creste de la 2,1% din PIB la 2,3% din PIB.

Ministerele Educatiei, Muncii, Transporturilor si Agriculturii se afla pe lista institutiilor ale caror bugete totale de cheltuieli vor fi taiate la prima rectificare bugetara din acest an, in timp ce de alocari suplimentare vor beneficia Dezvoltarea Regionala, Justitia, Interne, SRI, SIE, DNA, CSM.

Rectificare bugetara De unde taie si unde da mai mult Guvernul - care sunt sumele

Taieri de bugete vor mai fi operate si la Administratia Prezidentiala, Camera Deputatilor si Curtea Constitutionala.

Ponta despre TVA la paine de 9%

De asemenea, premierul a vorbit si despre reducerea TVA la paine la 9%, masura convenita cu FMI.

Ponta: Reducem TVA la paine la 9% si crestem accizele la alcool si bunuri de lux

"Daca acest proiect se va dovedi de succes, anul viitor sau cand avem conditiile necesare, putem sa extindem la alte alimente, insa trebuie sa cerem bon cand cumparam o paine. Nu e doar paguba in buget, ci si un mod stimulativ de combatere a evaziunii si de scadere a presiuni fiscale pe producatori.

Asa cum ne-am tinut de cuvant si ultima data, cu pensiile militare, ne mai atingem un obiectiv important, cu TVA la paine si sper ca va fi un proiect de succes", a subliniat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#Ponta rectificare buget, #bani rectificare buget, #impartire bani rectificare buget, #rectificare buget , #buget