Reactorul 2 de la Centrala Nucleara din Cernavoda s-a deconectat automat, "in conditii de siguranta", de la Sistemul Energetic National

Sambata, 10 Iulie 2021, ora 19:45
5169 citiri
Reactorul 2 de la Centrala Nucleara din Cernavoda s-a deconectat automat, "in conditii de siguranta", de la Sistemul Energetic National
Centrala Nucleara de la Cernavoda. Foto: nuclearelectrica.ro

Reactorul 2 de la Centrala Nucleara din Cernavoda s-a deconectat automat, sambata seara, de la Sistemul Energetic National, ca urmare a aparitiei unei disfunctionalitati in partea clasica a unitatii, fara impact pe partea nucleara.

Cele doua unitati de la Cernavoda asigura aproape 20% din productia totala de electricitate a tarii. Productia bruta de energie electrica a celor doua reactoare a fost de peste 2,88 milioane MWh, in primul trimestru al anului.

"SN Nuclearelectrica SA anunta ca Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National in dupa-amiaza zilei de 10 iulie 2021, ca urmare a aparitiei unei disfunctionalitati in partea clasica a unitatii, fara impact pe partea nucleara. Specialistii CNE Cernavoda investigheaza cauza si lucreaza la remedierea acesteia in vederea reconectarii Unitatii 2 la SEN", arata compania.

Deconectarea automata a Unitatii 2 s-a produs in conditii de siguranta, toate sistemele unitatii functionand conform proiectului, anunta compania. "Deconectarea automata a Unitatii 2 precum si lucrarile de remediere nu au impact asupra securitatii nucleare a reactorului, pesonalului unitatii, populatiei si mediului inconjurator. SN Nuclearelectrica SA va reveni cu un comunicat de presa la momentul reconectarii Unitatii 2 la SEN", precizeaza compania.

Nuclearelectrica a incheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 234,465 milioane lei, in crestere cu 9% comparativ cu cel din perioada similara a anului trecut.

Veniturile din vanzarea energiei electrice au fost in primele trei luni ale acestui an de 683,5 milioane lei, cu 9,3% mai mari fata de cele din aceeasi perioada din 2020.

Nuclearelectrica are o capitalizare de 8,23 miliarde lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#reactor, #Cernavoda, #centrala nucleara, #deconectare , #criza energie