Reactorul 2 de la Cernavodă a fost decuplat de la Sistemul Energetic Naţional, deși funcționa în parametri normali

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 11:16
8920 citiri
Reactorul 2 de la Cernavodă a fost decuplat de la Sistemul Energetic Naţional, deși funcționa în parametri normali
Deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă FOTO Facebook / Centrala Nucleara De La Cernavoda

Reactorul 2 al Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost deconectat automat joi, 14 octombrie, ca urmare a declanşării întrerupătoarelor de livrare a energiei în Sistemul Energetic Naţional, anunţă Nuclearelectrica.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

"Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de 14 octombrie 2021 ca urmare a declansşării întrerupatoarelor de livrare a energiei în Sistemul Energetic Naţional. Specialiştii CNE Cernavodă investighează cauza care a condus la declanşarea întrerupătoarelor de livrare a energiei, fapt care a determinat deconectarea automată a Unităţii 2 de la SEN", anunţă compania.

Deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând şi răspunzând conform proiectului în astfel de situaţii, arată compania.

"Deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător. Nuclearelectrical va reveni cu un comunicat de presă la momentul reconectării Unităţii 2 la SEN", precizează compania.

Nuclearelectrica a realizat în prima parte a anului un profit net de 385,4 milioane de lei, în creştere cu 12,3% faţă de perioada similară a anului anterior. Veniturile din exploatare au urcat cu aproape 17%, la 1,38 miliarde lei.

Producţia de energie realizată a fost de 4.890 GWh, în scădere cu 11,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (5.499 GWh).

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Cernavoda reactoare, #decuplare, #sistem energetic Romania , #stiri economice