Reactia BNR dupa ce consilierul lui Ponta a anuntat ca si-a retras banii din bancile grecesti

Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 15:28
6319 citiri
Reactia BNR dupa ce consilierul lui Ponta a anuntat ca si-a retras banii din bancile grecesti
Foto: Arhiva / site UDMR

Purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu, a declarat ca Gyorgy Frunda (foto), consilierul premierului Ponta, a reactionat emotional atunci cand si-a retras banii din bancile grecesti si a parut deranjat ca acesta a impartasit public informatia.

"Sa faci o virtute dintr-o emotie... nu vreau sa comentez, dar cam asta se intampla", a comentat Dan Suciu la Digi24.

Un consilier al lui Ponta si-a mutat banii din bancile grecesti

Purtatorul de cuvant al BNR a spus ca mesajele bancii centrale nu vor doar sa linisteasca populatia, ci dovedesc ca sistemul bancar este unul solid.

"Domnul Frunda nu face decat sa arate, inca o data, cat de solid si cat de eficient este sistemul bancar din Romania. Noi, la Banca Nationala, cand dam mesaje despre bancile romanesti cu capital grecesc nu o facem pentru ca vrem sa linistim lumea dandu-i un ceai de tei. Avem constrangeri legale care ne cer sa dam informatii de buna calitate, corecte si extrem de complete. (...) Atunci cand spunem ca bancile cu capital grecesc, care sunt banci romanesti, sunt solide, sunt solvabile, au lichiditate si active valoroase, o spunem cu greutatea legii din spate si cu credibilitatea pe care o are conducerea acestei institutii (BNR, n.red.) foarte serioase", a mai spus Dan Suciu.

Exista motive de ingrijorare pentru bancile romanesti cu capital grecesc? Ce spune purtatorul de cuvant al BNR

"Faptul ca domnul Frunda are posibilitatea, pe care i-o da sistemul bancar, sa opteze pentru orice banca mi se pare un lucru foarte sanatos. 98% din depozitele din Romania sunt sub 100.000 de euro. Deci ele sunt garantate automat, indiferent in ce banca sunt depuse", a mai adaugat acesta.

Grecia si-a sustinut cauza in PE: "Banii s-au dus la banci, nu la popor". Tsipras, indemnat sa renunte la euro

Consilierul lui Victor Ponta Gyorgy Frunda a declarat, marti, la RFI Romania, ca si-a mutat deja banii din bancile grecesti, in actualul context, in care nu se stie ce se va intampla cu Grecia.

"Nu stiu in ce masura bancile grecesti din Romania vor avea de suferit sau nu, dar toti prietenii mei, inclusiv eu am avut depozite la banci grecesti, mi le-am mutat in alta parte", a declarat fostul senator UDMR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#BNR Gyorgy Frunda retras bani Grecia, #Frunda retras bani banci grecesti , #criza Grecia