Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Rata somajului din zona euro a atins un nou record

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 16:33
1561 citiri
Rata somajului din zona euro a atins un nou record
Foto: Arhiva

Rata somajului din zona euro a atins un nou record in luna noiembrie, pe fondul crizei fiscale si a masurilor dure de austeritate, care au aproblemele economice ale Europei.

Astfel, rata somajului din regiunea urcat in noiembrie la 11,8% de la 11,7% in luna precedenta, potrivit datelor publicate, marti, de Eurostat, biroul de statistica al Comisiei Europene. Acesta este cel mai ridicat nivel al somajului din 1995, cand au inceput sa fie publicate astfel de statistici, informeaza Bloomberg.

Economia din zona euro s-a contractat in ultimele doua trimestre, iar economistii anticipeaza un declin al produsului intern brut si in ultimul trimestru al anului, situatie care obliga companiile recurga la disponibilizari pentru a-si reduce costurile.

Banca Centrala Europeana prognozeaza o contractie economica de 0,5% in 2012 si de 0,3% in 2013.

Potrivit raportului Eurostat, numarul somerilor din zona euro a ajuns la 18,8 milioane in noiembrie, in crestere cu 113.000 fata de luna precedenta. Spania detine cea mai ridicata rata a somajului, de 26,6%, in timp ce in Austria exista cel mai mic numar al somerilor, cu o rata, de 4,5%.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#somaj record zona euro, #locuri munca zona euro , #zona euro