UPDATE DOCUMENT Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis Parlamentului. Bugetul va fi votat pe 2 martie

Marti, 23 Februarie 2021, ora 16:02
3005 citiri
UPDATE DOCUMENT Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis Parlamentului. Bugetul va fi votat pe 2 martie
Florin Citu si Kelemen Hunor FOTO Guvernul Romaniei

Guvernul anunta ca marti, 23 februarie, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis Parlamentului spre dezbatere si aprobare. Votul in plen va fi marti, 2 martie.

"Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis in aceasta dimineata Parlamentului spre dezbatere si aprobare", a transmis Executivul. Proiectul poate fi citit aici:

Update ora 16.00:

Birourile permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului au decis, marti, calendarul pentru dezbaterea proiectelor Legii bugetului de stat si Legii bugetului asigurarilor sociale de stat, stabilind ca votul in plen sa fie martea viitoare.

Conducerile Parlamentului au trimis proiectele de buget comisiilor de specialitate pentru dezbatere si avizare.

Grupurile parlamentare, deputatii si senatorii au termen pana joi, la ora 10,00, sa depuna amendamente scrise si motivate.

Joi, comisiile de specialitate vor aviza proiectele de buget, iar comisiile de buget, sesizate in fond, au termen pana sambata sa dezbata si sa intocmeasca rapoartele, care vor fi depuse la Birourile permanente pana luni, la ora 10,00.

Cele doua Camere ale Parlamentului se vor reuni in sedinta comuna lunea viitoare, de la ora 16,00, pentru dezbaterea bugetului, votul final fiind programat marti.

Stire initiala:

Guvernul a aprobat, in sedinta de luni, bugetul pentru anul 2021, dupa primirea avizului Consiliului Legislativ.

Birourile Permanente ale celor doua Camere urmeaza sa se reuneasca pentru a stabili calendarul dezbaterilor in comisiile parlamentare de specialitate si data votului final in plenul comun al celor doua Camere.

Conform Regulamentului sedintelor comune ale celor doua Camere, grupurile parlamentare, deputatii si senatorii pot prezenta comisiilor amendamente scrise si motivate, in cel mult 5 zile de la data primirii proiectului.

Comisiile sesizate in fond pentru examinarea proiectelor de buget intocmesc cate un raport comun asupra fiecarui proiect, in care vor fi prezentate amendamentele admise si cele respinse, cu o scurta motivare a solutiei adoptate.

Dezbaterea proiectelor de buget

Rapoartele comune se intocmesc in cel mult 30 de zile de la sesizare.

Dezbaterea proiectelor de buget in sedinta comuna este precedata de prezentarea de catre initiator a elementelor de fundamentare a proiectelor, precum si a raportului comun. Raportul este prezentat de catre unul dintre presedintii comisiilor permanente sesizate in fond sau de catre un raportor desemnat de acestia.

La dezbaterea generala a proiectelor de buget poate lua cuvantul numai cate un reprezentant al grupurilor parlamentare din cele doua Camere, precum si un reprezentant al parlamentarilor care nu fac parte din asemenea grupuri.

Reprezentantul Guvernului are dreptul sa ia cuvantul inainte de incheierea dezbaterii generale.

In faza dezbaterii generale nu pot fi propuse amendamente.

Aprobarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale de stat se face cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti. Dupa aceasta, cele doua proiecte urmeaza sa fie promulgate de presedintele Klaus Iohannis.

Executivul a aprobat si un proiect de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2021.

Mai puteti citi:

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#legea bugetului, #Parlament, #transmisie , #stiri economice