Productia industriala a crescut in primele trei luni cu 2,9%, ca serie bruta, fata de perioada similara a anului trecut RAPORT INS

Miercuri, 12 Mai 2021, ora 11:12
1283 citiri
Productia industriala a crescut in primele trei luni cu 2,9%, ca serie bruta, fata de perioada similara a anului trecut RAPORT INS
Muncitor in constructii FOTO Pixabay.com

Productia industriala a crescut in luna martie fata de luna precedenta cu 13% ca serie bruta si cu 0,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Fata de aceeasi luna a anului trecut, productia industriala a fost mai mare atat ca serie bruta cu 13,4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 13,1%.

In perioada ianuarie-martie 2021, comparativ cu perioada similara din 2020, productia industriala a crescut cu 2,9% ca serie bruta si cu 3,3% serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, arata datele publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

"In luna martie 2021, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 13% datorita cresterii inregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucratoare si industria extractiva (+14,3% fiecare) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+5,9%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mare cu 0,7% fata de luna precedenta. Productia si furnizarea de energie electrica si termica,gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au crescut cu 4,1%, respectiv cu 2,6%, in timp ce industria prelucratoare a scazut cu 0,6%", arata datele INS.

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 13,4%, ca efect al cresterilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria prelucratoare (+14,6% fiecare).

Industria extractiva a scazut cu 7,7%. Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mare cu 13,1%, ca efect al cresterilor industriei prelucratoare (+13,6%) si productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+12,4%). Industria extractiva a scazut cu 8,2%.

In perioada ianuarie-martie 2021, comparativ cu perioada simialra din 2020, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 2,9%, datorita cresterilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+9,2%) si industria prelucratoare (+2,7%).

Industria extractiva a scazut cu 12,1%. Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele trei luni din acest an, comparativ cu perioada similara din 2020, a fost mai mare cu 3,3%, ca efect al cresterilor inregistrate in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+9%) si industria prelucratoare (+2,9%).

Industria extractiva a scazut cu 13%.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#productia industriala, #crestere, #industrie extractiva, #raport , #stiri economice