Productia de petrol din SUA, redusa intr-un ritm nemaintalnit in ultimii 15 ani din cauza uraganului Laura

Miercuri, 26 August 2020, ora 08:34
2516 citiri
Productia de petrol din SUA, redusa intr-un ritm nemaintalnit in ultimii 15 ani din cauza uraganului Laura
FOTO Pixabay

Industria energiei din Statele Unite a inceput marti pregatirile pentru a se proteja de uraganul Laura, reducand productia intr-un ritm nemaiintalnit in ultimii 15 ani, de la uraganul Katrina, si oprind activitatile de rafinare la unitatile de pe coastele Texasului si Louisianei, relateaza Reuters.

Intensitatea furtunii va creste si va deveni un uragan major, urmand sa loveasca joi coasta cu vanturi de 185 de kilometri pe ora, potrivit Centrului National pentru Uragane.

Intensificarea furtunii va ridica nivelul oceanului cu 3 metri pe coasta Texasului si ar putea deveni un uragan de categoria a 4-a, a declarat Chris Kerr, meteorolog la DTN, furnizor de date pentru agricultura, energie si vreme.

Luni, furtuna a dus la oprirea productiei a 1,5 milioane de barili pe zi de titei, la oprirea a 82% din productia offshore din Golful Mexic, aproape de nivelul de 90% atins in urma cu 15% din cauza uraganului Katrina.

Rafinariile au oprit procesarea a cel putin 1,8 milioane de barili de petrol pe zi, 10% din capacitatea totala a Statelor Unite, potrivit datelor Reuters.

Preturile benzinei au crescut marti, din cauza reducerii productiei, avansul fata de ziua de vineri fiind de 10,3%.

Furtuna va lovi o zona care asigura peste 45% din capacitatea totala de rafinare a petrolului din Statele Unite si 17% din productia de petrol, potrivit Administratiei pentru Informatii in Domeniul Energiei.

Cheniere Energy, cel mai mare exportator american de gaze naturale lichefiate (GNL), a evacuat angajatii si a suspendat operatiunile la terminarul sau de export de GNL Sabine Pass, de la granita dintre Texas si Louisiana.

Motiva Enterprises, Total si Valero Energy au inceput sa reduca activitatea la rafinariile lor din Port Arthur, Texas, potrivit unor persoane apropiate situatiei. Cele trei companii proceseaza cumulat peste 900.000 de barili de petrol pe zi.

Total si Motiva au confirmat inchiderea rafinariilor, iar Valero a refuzat sa comenteze.

Exxon Mobil a inceput sa opreasca productia la rafinaria sa mare din Beaumont, Texas, si a redus activitatea la rafinaria Baytown, Texas, inainte de o posibila inchidere, au declarat persoane apropiate situatiei.

Un purtator de cuvant al Exxon nu a comentat imediat. Daca rafinaria de la Baytown va fi inchisa, masurile cumulate ale companiilor vor afecta o productie de peste 2,3 milioane de barili de petrol pe zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#petrol, #SUA, #industrie, #uragan laura , #petrol