Cel mai mare producator german de masini anunta ca in cativa ani 50% din vanzari vor fi de automobile electrice. Suma uriasa alocata pentru tehnologiile viitorului

Miercuri, 14 Iulie 2021, ora 09:23
2457 citiri
Cel mai mare producator german de masini anunta ca in cativa ani 50% din vanzari vor fi de automobile electrice. Suma uriasa alocata pentru tehnologiile viitorului
Volkswagen vrea ca intreg grupul sa fie neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon, pana in 2050

Producatorul german de automobile Volkswagen a anuntat ca pana in 2030 jumatate din vanzarile sale vor fi de automobile electrice, iar pentru p urmatorii patru ani a alocat 73 de miliarde de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor viitorului.

Compania a anuntat marti ca, pana in 2040, aproape toate vehiculele sale comercializate pe pietele majore vor avea emisii zero.

Aceste obiective fac parte din obiectivul mai larg al Volkswagen ca grupul sa fie neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon, pana in 2050.

Compania va lucra la dezvoltarea de software pentru a spori profiturile, deoarece s-a concentrat pe tranzitia vehiculelor sale de la motoarele cu ardere interna la functionarea pe baterii.

Volkswagen a alocat 73 de miliarde de euro (86,4 miliarde de dolari) pentru dezvoltarea viitoarelor tehnologii intre 2021 si 2025, ceea ce reprezinta 50% din investitiile totale ale companiei.

"Pana in 2030, lumea mobilitatii se va schimba foarte mult, considerabil, as spune mai mult decat oricand. Masinile se apropie de autonomie, multe masini vor circula autonom. Vom avea o cota mare de vehicule electrice. Mobilitatea ca serviciu va creste", a declarat marti CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, pentru CNBC".

Volkswagen a anuntat, de asemenea, ca lucreaza la trei platforme software, cu scopul de a dezvolta o platforma software care sa poata fi utilizata pe toate masinile grupului Volkswagen pana in 2025.

Dezvoltatorii tehnologiei au declarat marti ca software-ul ar putea deveni o sursa majora de venituri pentru industria auto pana in 2030, cu pana la 40 de milioane de vehicule asteptate sa functioneze pe platformele software ale grupului in urmatorul deceniu.

Compania de software Volkswagen CARIAD dezvolta in prezent platforme care vor oferi diverse caracteristici, cum ar fi un sistem unificat de infotainment si posibilitatea de a transmite comenzile de directie catre masina.

Intr-o alta incercare de a-si spori oferta de vehicule electrice, Volkswagen a anuntat ca va stabili un "lant de aprovizionare cu baterii controlat", introducand un format de baterie unificat si deschizand sase gigafabrici in Europa pana in 2030.

Prima fabrica, din Skelleftea, Suedia, va fi operata de Northvolt iar productia ar urma sa inceapa in 2023.

In parteneriat cu compania chineza Gotion High-Tech, Volkswagen va deschide o a doua gigafabrica in Salzgitter, Germania, in vederea inceperii productiei in 2025.

Vorbind la CNBC, Diess a subliniat eforturile uriase pe care toti producatorii de automobile le intreprind pentru a trece la vehiculele electrice.

"Bateriile ar putea fi o constrangere continua pentru cresterea vehiculelor electrice in urmatorii cinci pana la 10 ani", a spus el, mentionand, de asemenea, extractia litiului si nichelului.

"Pentru ca timpul de executie este imens. Avem nevoie de atat de multa energie si productia de celule ... In urmatorii ani trebuie infiintat un imens lant de aprovizionare, iar acest lucru ar putea duce la unele constrangeri" el a spus.

Anunturile de marti ale Volkswagen au venit ca parte a strategiei sale pentru 2030, prezentata inainte de o serie de politici de mediu care urmeaza sa fie anuntate miercuri de Uniunea Europeana.

Constructorul auto a inceput deja sa lanseze vehicule complet electrice. In 2019, modelul complet electric ID.3 al companiei a fost epuizat in pre-vanzare.

Producatorii de masini din intreaga lume au inceput tranzitia catre electrificare.

Grupul Stellantis - produsul unei fuziuni intre Fiat Chrysler si grupul francez PSA Groupe - a anuntat saptamana trecuta ca intentioneaza sa investeasca cel putin 30 de miliarde de euro in vehicule electrice si sa sprijine tehnologii precum cele software pana in 2025.

Producatorul auto francez Renault a declarat in iunie ca a semnat doua noi parteneriate pentru a dezvolta o gigafabrica in nordul Frantei.

Intre timp, producatorul auto suedez Volvo isi propune sa ofere numai vehicule electrice pana in 2030.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noua țintă a conspiraționiștilor: ”Mașinile electrice, bombe amorsate”. De ce fake news-ul periclitează progresul
Noua țintă a conspiraționiștilor: ”Mașinile electrice, bombe amorsate”. De ce fake news-ul periclitează progresul
Dezinformarea în creștere din Europa Centrală și de Est amenință să deraieze progresul unui mod de transport mai sustenabil. Noua țintă a ”fake news” devin vehiculele electrice,...
Tesla va face concedieri la nivel mondial. Motivele deciziei au fost găsite într-un document intern
Tesla va face concedieri la nivel mondial. Motivele deciziei au fost găsite într-un document intern
Tesla va concedia peste 10% din forţa sa de muncă la nivel global, conform unui document intern văzut de Reuters, pe fondul declinului vânzărilor şi al intensificării războiului preţurilor...
#masini electrice, #masini, #poluare, #emisii , #stiri economice