Pretul petrolului: Cea mai mare pierdere din istorie, in primele 3 luni din 2020

Joi, 02 Aprilie 2020, ora 07:48
8617 citiri
Pretul petrolului: Cea mai mare pierdere din istorie, in primele 3 luni din 2020
Foto: Arhiva Pixabay

Preturile petrolului au scazut miercuri, in prima zi de tranzactionare a lunii aprilie, iar Agentia Internationala pentru Energie (AIE) a avertizat ca socul provocat de pandemia de coronavirus se va resimti, prin intermediul lanturilor de aprovizionare cu petrol, in alte zone ale sectorului energiei.

In primul trimestru din 2020, preturile petrolului au inregistrat cea mai mare pierdere din istorie, iar in martie au scazut cu circa 55%.

Preturile petrolului au scazut din cauza pandemiei care a redus consumul de carburanti la nivel mondial, iar presiuni suplimentare au fost generate de incapacitatea OPEC si a Rusiei de a extinde acordul de limitare a productiei de titei, aminteste Reuters.

Miercuri, cotatiile petrolului au scazut pe fondul cele mai mari cresteri saptamanale a stocurilor din Statele Unite din 2016, in timp ce cererea de benzina a consemnat cel mai mare declin saptamanal dun istorie, din cauza pandemiei.

Pretul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a scazut cu 17 centi, la 20,31 dolari pe baril, dupa un minim de 19,9 dolari pe baril.

Cotatia petrolului Brent a scazut cu 1,61%, la 24,74 dolari pe baril. Indicele a scazut luni la 21,65 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din anul 2002.

Potrivit AIE, aproximativ 5 milioane de barili de petrol extrase zilnic la nivel global nu atrag un pret suficient de mare pentru a compensa costul de extragere.

Producatorii au reactionat la scaderea preturilor, prin reducerea semnificativa a cheltuielilor pentru noi exploatari, cu 20%-35% comparativ cu nivelurile planificate pentru 2020.

Un pret al petrolului de 25 de dolari pe baril va face ca unii furnizori internationali de gaze sa aiba probleme sa isi acopere costurile operationale, potrivit agentiei.

Cum a ajuns pretul petrolului la cel mai scazut nivel din ultimii 18 ani: Intre coronavirus si conflictul ruso-arab

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#petrol scadere pret, #petrol pierdere istorica , #petrol