Pretul petrolului a scazut. Cauzele: furtuna din Golful Mexic si o greva a lucratorilor in Norvegia

Vineri, 09 Octombrie 2020, ora 18:48
3436 citiri
Pretul petrolului a scazut. Cauzele: furtuna din Golful Mexic si o greva a lucratorilor in Norvegia
Rafinarie FOTO Pixabay.com

Sunt fluctuatii pe piata petrolului dupa ce vineri, 9 octombrie 2020, ambele preturi de referinta au scazut. Insa aceste variatii duc la valori care se indreapta spre cele mai mari castiguri saptamanale de la inceputul lunii iunie.

Aceasta este urmarea reducerii livrarilor cauzate de o furtuna in Golful Mexic si o greva a lucratorilor in Norvegia. In valoare absoluta, inseamna valori care se indreapta spre castiguri de aproximativ 10% in aceasta saptamana, prima crestere in ultimele trei saptamani.

Petrolul Brent a scazut cu 27 de centi la 43,07 dolari pe baril in cursul diminetii, iar West Texas Intermediate (WTI), referinta din SUA a scazut cu 28 de centi la 40,91 dolari barilul, transmite Reuters, citat de Europa FM.

Compania petroliera norvegiana si sindicatele au declarat ca se vor intalni vineri cu un mediator numit de stat, in incercarea de a pune capat unei greve. O escaladare ar putea tripla scaderea in livrari, daca nu se ajunge la o solutie pana pe 14 octombrie, la aproximativ 934.000 de barili pe zi.

Scaderea preturilor petrolului, influentata de uraganul Delta

In Golful Mexic, uraganul Delta a dus la reducerea livrarilor cu 1,67 milioane de barili pe zi, sau 92% din productia de petrol a zonei, cea mai mare cantitate din 2005, din timpul uraganului Katrina. De asemenea, producatorii au oprit aproape 62% din productia de gaze naturale din regiune, adica 1,675 miliarde de metri cubi pe zi.

Pretul petrolului inregistreaza o noua crestere. A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#petrol, #preturi, #Baril, #Petrolul Brent, #west Texas Intermediate , #petrol
Comentarii