Predictiile pentru pretul Bitcoin, extrem de optimiste, dar dupa o corectie severa. La ce valoare ar putea ajunge criptomoneda?

Autor: Paul Barbu - Redactor
Miercuri, 24 Martie 2021, ora 19:01
11852 citiri
Predictiile pentru pretul Bitcoin, extrem de optimiste, dar dupa o corectie severa. La ce valoare ar putea ajunge criptomoneda?
Foto: Pixabay.com

Predictiile pe pretul Bitcoin apar in fiecare zi, iar specialistii in criptomonede se intrec sa le dea, desi uneori apar mesaje contradictorii in piata. Ultimul care a venit cu o astfel de estimare este chiar binecunoscutul analist Peter Brandt, care in 2018 a prezis foarte precis ca Bitcoin va cadea cu 84%. De data aceasta, analistul spune ca Bitcoin va ajunge in acest ciclu investitional la 200.000 de dolari.

Potrivit CryptoGlobe.com, Peter Brandt, cunoscut pentru interpretarea tiparelor din graficele de tranzactionare, a explicat ca pe termen lung Bitcoin va creste, dar va avea si catve corectii de-a lungul acestui traseu.

Brandt a estimat ca in al treilea sau al patrulea trimestru din 2021, Bitcoin ar putea ajunge la 180.000 - 200.000 de dolari, bazandu-se pe trendul pe termen lung.

"Sunt cu ochii pe imaginea de ansamblu. Bitcoin, in ultimii 10-11 ani, a avut evolutii spectaculoase care au durat doi, trei ani si apoi a venit o corectie uriasa", a spus Brandt.

Cu toate acestea, analistul a avertizat ca vor exista si scaderi de pret de-a lungul evolutiei.

Predictie pe pretul Bitcoin de 300.000 de dolari

Pe de alta parte, co-fondatorul platformei de exchange BCC, Bobby Lee, si-a exprimat cateva ingrijorari legate de Bitcoin. Potrivit lui Lee, Bitcoin ar putea ajunge mult mai sus decat este acum, adica undeva la 300.000 de dolari, inainte ca anul acesta sa se termine.

De asemenea, acesta crede ca Bitcoin va ajunge la valoarea de 100.000 de dolari in aceasta vara, dar acesta a avertizat ca investitorii sa fie atenti la cei care pariaza pe scaderea dramatica a Bitcoin.

"Atunci cand bula se va sparge Bitcoin va ajunge sa scada destul de serios, asa ca ar trebui sa va asteptati si la acest lucru", a avertizat Lee, potrivit CoinQuora.com

Bitcoin ar putea scadea cu pana la 70%

Pretul Bitcoin ar putea scadea cu 50-70%, potrivit unei analize bazate pe indicatorul MACD (Moving Average Convergence Divergence), dupa ce valoarea principalei criptomonedei s-a diminuat cu 10%, in ultimele zile, de la nivelul record de peste 60.000 de dolari.

Indicatorul MACD se refera la convergenta si divergenta mediilor mobile.Acest instrument de analiza tehnica a fost dezvoltat de Gerald Appel in anii 1970. MACD este un indicator esential de analiza tehnica, utilizat de marea majoritate a traderilor profesionisti si privati, potrivit Crypto.ro.

Este un indicator de momentum disponibil gratuit pe orice statie de tranzactionare. MACD se bazeaza pe un indicator de trend. Acesta este media mobila. Apoi incorporeaza doua medii mobile pentru a scadea valoarea mediei mobile exponentiale lente (implicit, EMA de 26 de perioade) din media mobila exponentiala rapida (implicit, EMA de 12 perioade).

Daca va scadea la niveluri de 25.000 - 30.000 de euro, atunci criptomoneda va creste exponential catre noi recorduri pentru ca se va confrunta cu o cerere masiva pe care probabil nu va putea fi acoperita. Asa s-ar putea explica predictiile pe care le fac analistii si investitorii internationali.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#pret Bitcoin, #Bitcoin, #BTCUSD , #Criptomonede