Prețul petrolului a crescut a treia zi consecutiv, cu 1%. Explicațiile guvernului american

Joi, 26 August 2021, ora 08:18 2847 citiri
Creșterea vine după ce în urmă cu o lună prețul la petrol a scăzut continuu FOTO Pixabay

Preţurile petrolului au crescut miercuri pentru a treia zi consecutiv, cu circa 1%, după datele ale guvernului american potrivit cărora cererea de carburanţi a urcat la cel mai ridicat nivel atins de la debutul pandemiei de Covid-19, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent a avansat cu 1,1%, la 71,86 dolari pe baril. Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a avansat la rândul său cu 0,7%, la 67,99 dolari pe baril.

Media ultimelor patru săptămâni referitoare la livrările totale de produse în SUA, echivalentă cu cererea de carbunranţi, a crescut la aproape 21 de milioane de barili pe zi, cel mai ridicat nivel atins din martie 2020, când guvernele au început să impună restricţii legate de pandemie, potrivit datelor publicate miercuri de Administraţie pentru Informaţii în Domeniul Energiei a Statelor Unite.

Stocurile de petrol ale Statelor Unite au scăzut în ultima săptămână cu 3 milioane de barili, la 432,6 milioane de barili, cu 1% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2019, înainte de pandemie.

Companiile de rafinare au mărit producţia la 92,4% din capacitate, cel mai ridicat nivel atins de la sfârşitul lunii iunie.

Stocurile de benzină au scăzut cu 2,2 milioane de baril în săptămâna analizată, la 225,92 milioane de barili.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News