Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presa greaca: Romanca sefa a misiunii FMI, versiunea bruneta a Christinei Lagarde

Marti, 28 Iulie 2015, ora 20:24
10332 citiri
Presa greaca: Romanca sefa a misiunii FMI, versiunea bruneta a Christinei Lagarde
Foto: captura video Youtube/ Mega

Noua sefa a misiunii FMI in Grecia, romanca Delia Velculescu, este prezentata de presa elena drept "versiunea bruneta a sefei FMI Christine Lagarde", despre amandoua afirmandu-se ca au "aceeasi eleganta si instinct al pasarilor de prada".

Romanca l-a inlocuit pe Rishi Goyal in fruntea misiunii FMI din Grecia, iar zvonurile spun ca aceasta mutare s-a produs datorita experientei Deliei Velculescu privind evaluarea finantelor Greciei, scrie Protothema.

Sefa inalta si slaba a misiunii FMI in Grecia si-a dobandit porecla "Delia Draculescu", atunci cand a condus echipa FMI in Cipru, in 2012. Sursa citata relateaza alte zvonuri, care spun chiar ca presedintele cipriot Nicos Anastasiades a azvarlit cu un scaun catre ea, intr-un acces de furie, cu toate ca romanca neaga ca acest lucru s-a intamplat.

O romanca a preluat conducerea Misiunii FMI in Grecia - presa

Intr-un alt incident, ministrul Muncii din Cipru i-ar fi spus sa mearga sa vada cum tara sa natala a sfarsit alaturi de alte tari ale Europei de Est, dand exemplu "prostituatele romance care umplu barurile Ciprului".

Delia Velculescu a reactionat calm, inchizandu-si dosarul si iesind din camera insotita de intreaga delegatie. In ciuda originilor sale balcanice, are si ceva din conservatorismului anglo-saxon in ea.

"Un zambet atat de misterios si rece este unul pe care nici macar Leonardo da Vinci nu l-ar fi putut desena cand a pictat Mona Lisa", a declarat o sursa din Ministerul de Finante cipriot, care considera ca va fi greu de negociat cu ea, in Grecia.

"Este o femeie dedicata si incapatanata, care nu isi va schimba punctele de vedere decat daca ai argumente puternice", mai spune sursa.

In ciuda negocierilor dure purtate si in Cipru, frumusetea sa nu a putut trece neobservata in insula din Mediterana, mai scrie publicatia greaca. Kostas Velaris, unul dintre membrii unei echipe de avocati, i-ar fi spus dupa o intalnire istovitoare de sase ore: "Singurul lucru pozitiv pe care l-am obtinut din negocierea cu dvs a fost frumusetea dvs".

In ce o priveste, "Draculescu a Ciprului" s-a abtinut din a crea orice forma de tovarasie sociala cu localnicii, pastrand distanta si necalcand linia dintre negociator dur si fiinta umana, mai noteaza Protothema.

  • Citeste toate stirile despre criza din Grecia
  • Nascuta in anul 1975 si crescuta in Romania, in regimul lui Nicolae Ceausescu, nu a avut prea multe motive sa viseze. Parintii sai i-au pus numele dupa insula Delos, un centru cultural important din lumea antica si locul de intalnire al Ligii Deliane, creata dupa razboaiele greco-persane din urma cu 2.500 de ani.

    Publicatia greaca mai scrie ca Delia Velculescu, nascuta Moraru, a facut parte din tineretul comunist, invatand la Colegiul National Gheorghe Lazar din Sibiu, dupa care a obtinut diploma de licenta la Universitatea Wilson, din America, in anul 1997.

    Acolo l-a intalnit pe Victor Velculescu, profesor de Oncologie si cercetator la John Hopkins University School of Medicine, una dintre cele mai reputate institutii medicale din lume. Impreuna au trei copii.

    Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
    Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
    Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
    Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
    Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
    WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
    #Delia Velculescu misiune FMI Grecia, #romanca misiune FMI Grecia, #Delia Velculescu comparata Christine Lagarde , #criza Grecia