Ponta, despre modernizarea Transalpinei: Orban trebuie sa raspunda juridic

Sambata, 04 Octombrie 2014, ora 08:15
5118 citiri
Ponta, despre modernizarea Transalpinei: Orban trebuie sa raspunda juridic

Premierul Victor Ponta a declarat joi, intr-o vizita de lucru pe DN 66 Defileul Jiului, ca trebuie gasita o solutie pentru ca DN 67 C Transalpina sa treaca din administrarea firmei Romstrade in administrarea CNADNR.

El a afirmat ca Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor, pe vremea caruia s-a semnat contractul cu Romstrade pentru modernizarea Transalpinei, ar trebui sa fie tras la raspundere juridic.

"La Transalpina o sa trebuiasca sa gasim o solutie legala pentru ca in acest moment drumul nu este al CNADNR, drumul este al companiei Romstrade, care este in faliment, si practic pe cine sa sanctionam, pe domnul Iordache, care nu stiu daca e liber sau nu acum, dar important este ca, din punct de vedere juridic, CNADNR nu a receptionat si nici nu avea cum sa receptioneze si atunci trebuie sa gasim solutia legala prin care sa treaca din nou la CNADNR si sa faca lucrarile de protectie necesara pentru ca e un drum foarte periculos.

E si cel mai frumos drum din Romania, dar nefiind finalizat dupa acel contract ingrozitor semnat de ministrul Ludovic Orban, pentru care inca nu a raspuns juridic, desi ar trebui, ca de obicei o sa reparam noi ce au stricat altii", a afirmat premierul.

Potrivit ultimei informari din iulie 2014 a reprezentantilor CNADNR, pe drumul national DN 67C Transalpina, sectorul Bengesti - Sebes (km 0+000 - km 148+414), circulatia rutiera este deschisa doar intre localitatile Bengesti - Ranca (km 0+000-km 34+500).

Sectorul de drum national DN 67C Transalpina, cuprins intre km 34+500 (localitatea Ranca, judetul Gorj) si km 148+414 (localitatea Sebes, judetul Alba) este inchis circulatiei publice pe toata perioada anului, din cauza nefinalizarii lucrarilor de constructie si a imposibilitatii asigurarii conditiilor de siguranta a traficului rutier, interdictia fiind semnalizata prin indicatoare specifice, inca de la inceputullucrarilor (2008).

Conform CNADNR, Ordinul de Incepere a executiei lucrarilor a fost emis in data de 22.09.2008. Antreprenorul SC ROMSTRADE SRL nu a respectat termenul contractual de 18 luni prevazut. Pe parcursul derularii contractului, Antreprenorul nu a demonstrat ca are capacitatea tehnica de a finaliza lucrarile de modernizare in termenele stabilite.

In data de 05.10.2012 CNANDR SA a suspendat lucrarile. In vederea rezilierii contractului de lucrari, CNADNR SA se afla in proces de evaluare a lucrarilor executate din punct de vedere cantitativ si calitativ. Astfel, CNADNR SA a angajat experti pentru realizarea unui raport prin care sa se stabileasca eventualul prejudiciu cauzat de Antreprenorul SC ROMSTRADE SRL, acest raport urmand a fi opozabil in actiunea in instanta care va fi demarata de catre CNADNR.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#modernizare Transalpina, #contract modernizare Transalpina , #infrastructura