Podul Giurgiu-Ruse nu mai poate face fata traficului si e nevoie de unul nou

Marti, 22 August 2017, ora 18:42
3624 citiri
Podul Giurgiu-Ruse nu mai poate face fata traficului si e nevoie de unul nou
Foto: Arhiva Ziare.com

Traficul Giurgiu-Ruse s-a dublat comparativ cu anul trecut, iar podul nu mai face fata traficului, astfel ca este nevoie de unul nou, care sa decongestioneze traficul, a fost concluzia la care au ajuns marti reprezentantii institutiilor publice din Romania si Bulgaria care au avut o reuniune de lucru la Ruse.

In perioada ianuarie-august 2016, podul Giurgiu-Ruse a fost utilizat de 750.000-760.000 de vehicule in ambele sensuri de mers, iar in perioada similara a acestui an traficul a urcat la 1,370 milioane de vehicule, informeaza BTA.

Directorul executiv in cadrul Consiliului Judetean Giurgiu, Nicu Mardale, si-a exprimat speranta ca necesitatea unui nou pod peste Dunare va fi luata in considerare de parlamentele celor doua tari.

Nicu Mardale a citat un studiu din 2014 potrivit caruia constructia unui nou pod peste Dunare in regiunea Giurgiu-Ruse ar costa aproximativ 250 milioane de euro.

La randul sau, directorul Administratiei locale a drumurilor publice din Ruse, Rostislav Stefanov, a apreciat ca cea mai buna amplasare pentru un nou pod este la aproximativ trei kilometri est de orasul Ruse, in zona localitatii Marten. Responsabilul bulgar a precizat ca zona a fost selectata si ca punct de plecare pentru viitoarea autostrada Ruse-Veliko Tarnovo.

Oficialii romani si bulgari prezenti la reuniunea de lucru au mai apreciat ca o solutie pe termen scurt pentru decongestionarea traficului pe podul Giurgiu-Ruse este cresterea capacitatii punctelor de control de pe ambele maluri ale podului.

Podul peste Dunare de la Giurgiu-Ruse a fost inaugurat in 1954, iar ultima reparatie capitala a fost efectuata in 1997.

In 2013 a fost inaugurat podul de la Calafat-Vidin, cel de al doilea pod de trecere peste Dunare intre Romania si Bulgaria.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#pod Giurgiu Ruse trafic , #infrastructura