Ministrul Transporturilor anunta cand se va deschide circulatia pe mega-podul peste Dunare de la Braila

Marti, 08 Iunie 2021, ora 22:43
5440 citiri
Ministrul Transporturilor anunta cand se va deschide circulatia pe mega-podul peste Dunare de la Braila
Podul suspendat de la Braila are o lungime totala de 1,97 kilometri FOTO Facebook/ Catalin Drula

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, anunta ca la sfarsitul anului 2022 se va deschide circulatia pe podul peste Dunare de la Braila.

A existat o intarziere in privinta drumurilor de legatura care sa asigure infrastructura rutiera in zona podului, dar acum problemele au fost rezolvate si proiectul este complet deblocat, a explicat ministrul Catalin Drula marti seara, la TVR1.

"Este o veste buna pe care pot sa v-o dau in aceasta seara: nu va ramane muzeu. Acolo a existat un decalaj. Pentru a putea fi folosit are nevoie de niste drumuri de legatura cu infrastructura existenta. Am gasit proiectul cumva intarziat din anii trecuti, dar am reusit sa-l acceleram. Avem promisiunea constructorului, o asociere italo - nipona, ca va fi terminat la sfarsitul anului viitor si va putea fi folosit inca din prima zi de la finalizare", a precizat ministrul Drula.

La sfarsitul lunii trecute, Ministerul Transporturilor a emis Autorizatia de Construire pentru 15 kilometri de drum nou, pana la acel moment fiind autorizate lucrari doar pe primii sase kilometri, ceea ce putea duce la situatia de avea podul terminat, dar nu si drumurile de legatura functionale, scrie economedia.ro.

Constructia podului de la Braila

Podul suspendat de la Braila are o lungime totala de 1,97 kilometri, iar deschiderea centrala este de 1,12 kilometri. Cele doua turnuri, cate unul pe fiecare mal, vor avea o inaltime de 192,64 metri, devenind, astfel, cele mai inalte constructii din Romania.

Anul acesta, japonezii de la IHI incep suspendarea cablurilor pe care se va sprijini tablierul metalic.

Lucrarile realizate de asociatia de constructori formata din italienii de la Astaldi si japonezii de la IHI Infrastructure System ar trebui sa fie gata in decembrie 2022.

Proiectul prevede si constructia a 23,4 kilometri de drum expres pentru a conecta podul si are doua sectiuni: drumul principal Braila - Jijila, cu 19 kilometri si drumul de legatura cu DN22 Smardan - Macin, care are 4,3 kilometri. Proiectul valoreaza 1,99 miliarde de lei, fara TVA, fiind cel mai scump proiect de infrastructura din Romania.

Ordinul de incepere a lucrarilor s-a emis doar pentru o sectiune din cele cinci, adica pe sectiunea a doua, pe podul suspendat. In septembrie 2020 s-a emis hotararea de guvern pentru expropieri suplimentare, iar in noiembrie s-a emis decizia de expropiere si s-au aprobat proiectele tehnice de executie aferente relocarilor liniilor electrice si telecomunicatiilor.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#pod Braila Dunare, #catalin drula, #deschidere pod braila , #infrastructura