Premiera istorica: CNAIR a initiat licitatia pentru primul sector din autostrada A7. "Dupa semnarea contractului, constructorul va putea intra in teren"

Joi, 24 Iunie 2021, ora 17:2810764 citiri
Premiera istorica: CNAIR a initiat licitatia pentru primul sector din autostrada A7. "Dupa semnarea contractului, constructorul va putea intra in teren"
Autostrada A7 va face legatura intre Ploiesti si Siret FOTO Ziarul de Iasi

Oficialii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au initiat miercuri, 25 mai, procedura pentru contractarea contructorului care va realiza autostrada de 63 de kilometri intre Ploiesti si Buzau, parte din A7.

Acest sector de autostrada este impartit in 3 loturi:

  • LOT 1 Dumbrava - Mizil, km 0+000 - km 21+000
  • LOT 2 Mizil - Pietroasele, km 21+000 - km 49+350
  • LOT 3 Pietroasele - Municipiul Buzau, km 49+350 - km 63+250

In cadrul acestor contracte, in lungime de 63,25 de kilometri, se vor executa 42 de poduri si pasaje.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

"A fost incarcata pe sistemul de licitatii publice, documentatia A7 Ploiesti (Dumbrava)-Buzau, pentru validarea de catre Agentia Nationala de Achizitii Publice. Dupa validarea de catre ANAP, licitatia va fi publica pe SICAP pentru depunerea de oferte.

Subliniez ca licitatia este pentru executia lucrarilor, adica efectiv construire. Proiectul tehnic de executie este deja facut si este parte din documentatia de licitatie. Asta inseamna ca imediat dupa semnarea contractului, constructorul va putea intra in teren", a explicat Catalin Drula, ministrul Transporturilor.

Firma care va castiga licitatia are la dipozitie 20 de luni pentru finalizarea lucrarilor.

Ce tronsoane din autostrazile A7 si A8 au sanse reale sa fie finantate prin PNRR: "Sunt proiecte mature si adaptate vremurilor"

Astfel, daca firma castigatoare va fi desemnata cel tarziu in august 2021, primul sector din A7 ar trebui sa fie dat in folosinta in martie-aprilie 2023.

A7, prima autostrada din Romania cu perdea forestiera. Proiectul va avea si statii de incarcare pentru masinile electrice

"A7 este coloana vertebrala a Moldovei. 320km de la Pascani pana la autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti (Dumbrava), trecand pe langa Bacau, Adjud, Focsani si Buzau. A7 este cel mai mare proiect de infrastructura rutiera propus in PNRR.

Ne propunem ca pana la sfarsitul verii sa scoatem la licitatie sectorul Buzau-Focsani, iar pana la sfarsitul anului Focsani-Bacau si Bacau-Pascani", mai spune ministrul Drula.

VIDEO Cum incearca Romania sa ia banii Europei pentru Autostrada A7. Segmentul verde care va aduce doua miliarde de euro