Romania se alatura statelor care se grabesc sa emita de obligatiuni suverane pentru a profita de dobanzile reduse (Bloomberg)

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 15:24
Autor: Lavinia Ionita
Romania se alatura statelor care se grabesc sa emita de obligatiuni suverane pentru a profita de dobanzile reduse (Bloomberg)Dobanda este cu aproximativ 225 de puncte de baza peste midswap Foto/Pixabay

Romania revine pe pietele internationale de obligatiuni intr-un moment in care isi majoreaza cheltuielile pentru proiecte de infrastructura si masuri de sprijin in contextul crizei Covid-19, scrie Bloomberg.

In prima sa iesire pe pietele internationale din acest an, Romania ofera obligatiuni cu maturitatea la 12 ani, pentru care dobanda este cu aproximativ 225 de puncte de baza peste midswap, precum si obligatiuni cu maturitatea la 20 de ani, pentru care dobanda este cu aproximativ 265 de puncte de baza peste midswap, informeaza Bloomberg citand o sursa din apropierea acestui dosar.

Romania se alatura astfel mai multor emisiuni de obligatiuni suverane care au loc tot miercuri, atat Italia, cat si Portugalia, fiind pe piata in incercarea de a profita de dobanzile relativ reduse din prezent si care ar urma sa creasca pe fondul revenirii economiei.

Potrivit Bloomberg, Romania intentioneaza sa stranga aproximativ 7,4 miliarde de euro in acest an din emiterea de eurobonduri, pe masura ce vizeaza constructia de autostrazi si ajutoare pentru industriile afectate de pandemie.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

"Avand in vedere ca, cel mai probabil, vor fi nevoiti sa acceseze de trei ori pietele internationale in acest an, era timpul ca Romania sa vanda eurobonduri", a declarat economistul ING, Valentin Tataru.

 Articol citit de 1550 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  niculaeda
  08.04.2021, 12:58
  asha Lavinia , nu te lasa ,
  "care se grabesc sa emita de obligatiuni suverane" 🤣
  papillon
  07.04.2021, 18:50
  abureala......
  paduchiosii europei italia , portugalia , romania se grabesc sa emita obligatiuni suverane.
  daca romania va fi nevoita sa acceseze piata internationala cum spune la articol si daca o face la aceeasi valoare cu prima emisiune va pricopsiti cu un cool 22 miliarde euro datorie in topul la suta+ miliarde datorie deja existenta.
  dobanda platita de romania la noua emisiune va fi destul de mare ca se ia in consideratie nivelul de risc si romania este riscanta cu economia la pamant , cu armata de pensionari , cu milioanele care au parasit tara si cu nivelul anemic de taxe colectate de statsi cheltuielile publice .