Oficial FMI: Romania nu a cerut bani de la Fond

Marti, 03 August 2021, ora 11:051283 citiri
Oficial FMI: Romania nu a cerut bani de la Fond

Romania nu a cerut inceperea unor discutii cu Fondul Monetar International (FMI) in privinta unei posibile finantari.

Delegatia FMI care se afla in acest moment in Romania discuta despre perspectivele economice din 2009, a declarat joi un purtator de cuvant al FMI, citat de Reuters.

"Misiunea (FMI) din Romania discuta evolutiile recente si perspectivele pentru 2009", a spus David Hawley, purtator de cuvant al FMI, la o conferinta de presa.

"Nu exista vreo cerere din partea autoritatilor din Romania pentru inceperea de discutii legate de un program", a adaugat el.

O delegatie a FMI se afla la Bucuresti in aceasta perioada, reprezentantii institutiei subliniind in mod repetat ca este vorba de o misiune obisnuita, in care nu se discuta despre vreun imprumut acordat Romaniei.

Un oficial de la reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti a sugerat joi, pentru Reuters, ca Romania a inceput discutii cu CE in legatura cu un imprumut pentru acoperirea deficitului bugetar.

Insa reprezentanta CE in Romania a precizat, la solicitarea NewsIn, ca vizita delegatiei de experti ai Comisiei Europene in Romania a avut ca scop monitorizarea situatiei macroeconomice si a finantelor publice in contextul finalizarii bugetului pe anul 2009 de catre noul Guvern.

"Nu exista nicio cerere de sprijin financiar la momentul de fata, din partea autoritatilor romane", se subliniaza in comunicatul remis NewsIn.