Interes urias pentru reabilitarea DN6 Alexandria - Craiova. S-au depus 12 oferte intr-o singura zi

Marti, 29 Iunie 2021, ora 23:52
3163 citiri
Interes urias pentru reabilitarea DN6 Alexandria - Craiova. S-au depus 12 oferte intr-o singura zi
Lotul care urmeaza sa fie reabilitat are 48 de kilometri FOTO Facebook/ Catalin Drula

Reabilitarea tronsonului 2 dintre Mihaesti si Caracal, parte din DN6 Alexandria - Craiova, avanseaza dupa mai bine de un deceniu de intarzieri, 12 oferte fiind depuse marti pentru reabilitarea acestui tronson, a anuntat, marti, 29 iunie, ministrul Transporturilor, Catalin Drula, pe pagina sa de Facebook.

"Ma bucur sa anunt ca, dupa mai bine de un deceniu de intarzieri, reabilitarea tronsonului 2 dintre Mihaesti si Caracal, parte din DN6 Alexandria - Craiova, avanseaza in sfarsit. Licitatia pentru acest proiect a fost relansata in luna martie a acestui an, iar astazi s-au depus 12 oferte in cadrul procedurii. In afara de repararea covorului asfaltic pe cei 48 de km ai lotului care se afla pe raza Judetului Olt, modernizarea acestui drum presupune si reabilitarea a 9 poduri, inclusiv reparatii capitale la podul peste raul Olt de la Stoenesti", a scris ministrul pe reteaua de socializare.

Potrivit acestuia, proiectul valoreaza circa 300 de milioane de lei, conform estimarilor, si va fi finantat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Infrastructura Mare - POIM.

Executia lucrarilor va dura cel mult 18 luni, conform cerintelor Companiei de drumuri.

"In paralel, pentru sudul si sud-estul tarii avansam si cu proiectele pentru alte drumuri de mare viteza care vor oferi o alternativa la circulatia pe drumurile nationale si, implicit, degrevarea acestora de trafic: Craiova - Lugoj - am lansat la inceputul lunii licitatia pentru proiectare; Craiova - Targu Jiu - contractul pentru proiectarea la cheie a fost semnat in martie 2021; Craiova Pitesti - tronsonul dintre Slatina si Bals va fi dat in folosinta anul acesta; Bucuresti - Alexandria - licitatie lansata luna trecuta pentru proiectare", a precizat Catalin Drula.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#autostrada, #drum expres, #dn6 , #infrastructura