Moody's confirmă ratingurile unor bănci din România. Perspectivele au fost revizuite de la negative la stabile

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 09:29
1669 citiri
Moody's confirmă ratingurile unor bănci din România. Perspectivele au fost revizuite de la negative la stabile
Confirmarea ratingurilor băncilor şi schimbarea perspectivei la stabilă este determinată de schimbarea perspectivei atribuită ratingului României la stabilă FOTO Unsplash

Moody's a confirmat marţi, 19 octombrie, la "Baa1" rating-urile pentru depozitele pe termen lung ale BRD - Groupe Societe Generale (BRD) şi Băncii Comerciale Române (BCR) şi la "Baa1" rating-urile pentru datoriile şi depozitele pe termen lung ale Raiffeisen Bank, în timp ce perspectivele au fost revizuite în creştere, de la negative la stabile, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Acţiunea de marţi, 19 octombrie, vine după ce agenţia a confirmat vineri, 15 octombrie, la "Baa3" ratingul pe termen lung al României şi a îmbunătăţit de la negativă la stabilă perspectiva atribuită ratingului.

Confirmarea ratingurilor băncilor şi schimbarea perspectivei la stabilă este determinată de schimbarea perspectivei atribuită ratingului României la stabilă şi reflectă opinia Moody's privind corelaţiile semnificative de risc dintre o bancă şi ţara în care operează.

Ratingurile pentru datorii şi depozite sunt în mod tipic constrânse la două trepte peste ratingul obligaţiunilor suverane, reflectând opinia agenţiei că aşteptata pierdere a instrumentelor băncii este puţin probabil să fie semnificativ sub cea a datoriei suverane.

Calificativul pentru soliditatea financiară (BCA) al celor trei bănci este la "Baa3", iar perspectivele stabile atribuite ratingurilor lor sunt aliniate cu perspectiva ratingului suveran.

O îmbunătăţire a ratingurilor băncilor ar putea avea loc ca urmare a revizuirii în creştere a ratingului obligaţiunilor guvernamentale în combinaţie cu o îmbunătăţire a calificativului pentru soliditatea financiară, în urma îmbunătăţirii profilelor financiare.

Orice deteriorare a solvabilităţii României ar exercita presiuni descendente asupra ratingurilor băncilor. În plus, băncile ar putea fi retrogradate dacă slăbiciunea profilelor lor financiare duce la o retrogradare a calificativului pentru soliditatea financiară, apreciază Moody's.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Moody s, #banci, #rating, #datorii, #depozite , #Moody