Misiune economica la New York si Washington organizata de Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 12:33
2525 citiri
Misiune economica la New York si Washington organizata de Camera de Comert si Industrie a Romaniei
Foto: Facebook/Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au organizat luni la New York un forum de afaceri dedicat atragerii de investitii americane in Romania.

La reuniunea din capitala financiara a Statelor Unite au participat numeroase fonduri de investitii americane alaturi de companii romanesti, intre care Transgaz, Romgaz, Transelectrica, Hidroelectrica si Nuclearelectrica, Rig Service, Oil Terminal, Grup Petrol Marin, Conpet.

Presedintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat ca atragerea investitiilor straine este un aspect esential pentru dezvoltarea Romaniei, iar CCIR si-a propus sa contribuie in mod direct la relansarea pozitiei Romaniei pe piata internationala.

El a mai spus ca promovarea companiilor romanesti prin intermediul misiunilor economice poate duce la cresterea "accesului la noi piete globale sau la inceperea unor proiecte comune pe terte piete. Intensificarea legaturilor cu partenerii din SUA este o prioritate a CCIR pe linie de relatii externe, existand potential neexploatat pana in prezent".

Intr-un mesaj adresat participantilor la reuniunea de la New York, presedintele Klaus Iohannis si-a exprimat credinta ca Statele Unite pot deveni, in anii ce urmeaza, unul dintre investitorii de top din tara noastra.

"Economia Romaniei beneficiaza de avantaje importante: crestere economica sustinuta, stabilitate financiara si monetara, datorie publica redusa, forta de munca bine pregatita, precum si numeroase resurse naturale. Romania reprezinta un element de stabilitate pentru intreaga regiune", se arata in textul mesajului presedintelui Iohannis.

In programul delegatiei romanesti conduse de presedintele CCIR se mai afla intalniri la Washington cu organizatii care sprijina investitiile americane in Romania, precum American Romanian Business Council si Business RoundTable, precum si o intrevedere cu conducerea USTDA - Agentia Americana pentru Comert.

Relatiile comerciale cu Statele Unite ale Americii trebuie sa fie consolidate in fiecare an. Atragerea investitiilor str...

Posted by Camera de Comert si Industrie a Romaniei on Monday, September 28, 2015

Schimburile comerciale se desfasoara pe baza Acordului comercial bilateral, semnat la Bucuresti la 3 aprilie 1992 si prevede acordarea reciproca a clauzei natiunii celei mai favorizate. La 31 decembrie 2014, volumul schimburilor comerciale s-a ridicat la 2.207,01 milioane de dolari, din care importuri SUA 905,01 milioane de dolari, iar exporturi catre SUA 1.302 milioane de dolari. Ca urmare a evolutiei exporturilor si importurilor, balanta comerciala este in favoarea tarii noastre, inregistrand un excedent de circa +396,99 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#forum afaceri Camera de Comert, #formul afaceri New York, #Camera Comert New York, #Mihai Daraban New York , #comert