Ministrul Mediului zice ca nu e de vina guvernul pentru intarzierea bugetului. Trebuia sa fie gata din noiembrie

Sambata, 19 Ianuarie 2019, ora 11:50
3778 citiri
Ministrul Mediului zice ca nu e de vina guvernul pentru intarzierea bugetului. Trebuia sa fie gata din noiembrie
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, spune ca nu Guvernul este de vina pentru intarzierea adoptarii bugetului pentru anului 2019. Fara sa spuna cine se face, totusi, vinovat pentru acest decalaj, ministrul Mediului a declarat ca Romania va avea in curand buget, in conditiile in care Parlamentul isi incepe activitatea la 1 februarie.

"Aceasta intarziere nu e a Guvernului Romaniei. Eu cred ca imediat, in cel mai scurt timp, vom avea si buget, tinand cont ca Parlamentul va incepe activitatea la 1 februarie, iar in primele saptamani sa il putem avea aprobat. Eu cred ca un pic de rabdare sa avem. Eu am incredere in ce spune Ministrul Finantelor. Eu sunt convinsa ca nu va fi niciun fel de problema, iar cand vom avea buget, toate ministerele se vor apleca extrem de repede pentru a avea bugetele in asa fel ca proiectele sa fie demarate. (...) Nu e absolut niciun fel de problema legata de achizitii nici in ministere, nici teritoriu", a declarat ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, la Antena3.

Reamintim ca ministrul pentru Mediul de afaceri, comert si antreprenoriat, Stefan-Radu Oprea, a declarat ca intarzierea proiectului de buget pentru anul 2019 a fost cauzata de lipsa avizului Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

In replica, Administratia Prezidentiala a precizat, in 16 ianuarie, ca Romania nu are inca buget pentru 2019 "exclusiv din cauza incapacitatii Guvernului de a concepe, pana in prezent, un proiect de buget sustenabil", avizul CSAT pentru institutiile din domeniul securitatii nationale fiind dat din 19 decembrie.

"Romania nu are inca buget pentru anul in curs exclusiv din cauza incapacitatii Guvernului de a concepe, pana la aceasta data, un proiect de buget sustenabil", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, transmis la acel moment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Gratiela Gavrilescu intarziere buget 2019, #intarziere adoptare buget Gavrielscu, #Ministrul Mediului adoptare buget intarziere , #buget