Mihai Daraban, intalniri importante in SUA

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 14:38
2566 citiri
Mihai Daraban, intalniri importante in SUA
Foto: CCIR

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a avut o intalnire de lucru cu Directorul si Secretarul de Stat Adjunct pentru Europa in cadrul Departamentului pentru Comert (DoC) al Statelor Unite, Jay A. Burgess, in cadrul misiunii economice organizate de CCIR in SUA.

Cu acest prilej, s-a discutat despre importanta cresterii schimburilor comerciale intre cele doua state, dar, mai ales, despre implementarea in Romania a unui plan de actiune in ceea ce priveste comertul (Romanian Commercial Action Plan).

Departamentul pentru Comert considera ca Romania a facut progrese vizibile in ceea ce priveste cresterea transparentei si a predictibilitatii. DoC s-a implicat activ, impreuna cu Ambasada Statelor Unite in Bucuresti, in implementarea acestui plan si crearea unei continuitati in acest sens, indiferent de situatia politica, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"CCIR isi doreste sa se implice cat mai mult in acest proiect. Urmatoarea etapa a proiectului implica eficientizarea sistemului de achizitii publice si, implicit, cresterea transparentei in acest domeniu. Este importanta implicarea cat mai larga a mediului de afaceri in acest demers", a declarat Mihai Daraban.

Pe de alta parte, Jay A. Burgess a subliniat ca exista multe povesti de succes ale unor companii americane in Romania si ca trebuie sa fie cat mai mult promovate.

Invitatie pentru un nou forum economic, in 2016

De asemenea, in cadrul vizitei, presedintele CCIR a avut o intalnire cu dna. Marjorie Chorlins, vicepresedinte pentru Europa in cadrul Camerei de Comert a SUA (USCC). In cadrul discutiilor, presedintele CCIR a prezentat infrastructura de business de care dispune CCIR in Romania si care este de un real ajutor pentru investitorii straini.

In acest context, Mihai Daraban a vorbit despre intentia CCIR de a sustine un proiect legislativ asemanator FCPA (Foreign Corrupt Practices Act), iar Marjorie Chorlins a adresat presedintelui CCIR invitatia de a organiza anul viitor, in parteneriat, un forum economic cu participare atat de la nivel guvernamental, cat si economic.

Pe agenda misiunii in Statele Unite s-a aflat, totodata, o intalnire intre delegatia oamenilor de afaceri din Romania, condusa de Mihai Daraban, si Eric Stewart, presedintele Consiliului de Afaceri Americano-Roman (AMRO).

Cu acest prilej s-a discutat despre lupta anticoruptie din Romania si cum implementarea unei legislatii asemanatoare FCPA ar putea crea un mediu mai transparent si mai favorabil investitiilor straine. Eric Stewart si-a exprimat dorinta de a vedea o promovare mai puternica a Romaniei pe piata din SUA prin crearea unei vizibilitati mult mai mari, facand comparatie cu Polonia, a carei prezenta pe spatiul american este una mult mai activa.

Delegatia CCIR a participat si la o sesiune de discutii gazduita de compania Fidellis Cybersecurity, unde au fost abordate subiecte legate de infrastructura critica din sectorul energetic si implicarea in programe comune de securitate cibernetica.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Mihai Daraban intalniri SUA, #coruptie mediu afaceri, #CCIR misiune SUA , #comert