Marea Britanie, din nou aproape de recesiune

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 18:35
1558 citiri
Marea Britanie, din nou aproape de recesiune
Foto: Reuters

Marea Britanie ar putea intra in recesiune pentru a treia oara in ultimii patru ani, dupa ce economia britanica a inregistrat o contractie de 0,3% in ultimul trimestru din 2012.

Rezultatele sunt mai slabe decat cele estimate de guvernul londonez, care ar putea fi fortat, in aceste circumstante, sa ia in considerare aplicarea unui set de masuri pentru stimularea cererii, noteaza The Guardian.

Economia britanica, afectata in special de scaderea productiei industriale, a inregistrat o stagnare per ansamblul anului 2012, cu un ritm de crestere de 0%.

"Aceasta situatie ne aminteste ca Marea Britanie se confrunta cu o situatie economica foarte dificila. Ne aminteste de faptul ca anul trecut a fost in special dificil, ca ne confruntam cu probleme interne din cauza datoriilor stranse pe parcursul multor ani si cu probleme externe, cu zona euro, unde exportam cea mai mare parte a produselor noastre, in recesiune", a comentat ministrul de Finante, George Osborne, cele mai recente date economice.

Pe fondul conditiilor meteorologice dificile de la inceputul acestui an, economia Marii Britanii ar putea consemna o scadere si in primul trimestru din 2013.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Marea Britanie scadere economica, #Londra recesiune , #recesiune