Lucrarile la tronsonul de autostrada Lugoj-Deva s-au oprit: De vina ar fi Ministerul Transporturilor

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 15:452650 citiri
Lucrarile la tronsonul de autostrada Lugoj-Deva s-au oprit: De vina ar fi Ministerul Transporturilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Lucrarile la tronsonul de autostrada Lugoj-Deva s-au oprit, marti, cu toate ca nu au fost finalizate. De vina ar fi Ministerul Transporturilor, care nu a obtinut autorizatia de constructie pentru toata lungimea soselei de mare viteza.

Muncitorii de pe lotul patru, aflat intre localitatile Ilia si Soimus din judetul Hunedoara, au fost anuntati de Inspectoratul de Stat in Constructii ca trebuie sa opreasca lucrarile si sa retraga utilajele, arata Digi 24.

Problema? Desi tronsonul are 22,6 km, Ministerul Transporturilor a obtinut autorizatie de constructie doar pentru 7 km, care au fost deja realizati.

In consecinta, lucrarile nu pot avansa.

Cum vor trece constructorii Autostrazii Deva-Lugoj peste un cimitir ilegal (Video)

Circa 400 de muncitori lucreaza pe tronsonul respectiv.

Lungimea totala a autostrazii Lugoj - Deva este de 99,5 km, iar lucrarile au fost impartite in patru loturi: Lot 1 Traian Vuia - Sanovita, 27,4 km, Lot 2 Cosevita - Traian Vuia, 28,6 km, Lot 3 Ilia - Cosevita, 21,2 km si Lot 4 Soimus - Ilia, 22,6 km.

Soseaua de mare viteza e gata in proportie de 50%, doar primul tronson fiind finalizat in totalitate. Celelalte portiuni se afla in diverse stadii.