Nava ruseasca care monteaza conducte in apele teritoriale ale Germaniei. Lucrarile la gazoductul Nord Stream 2 au fost reluate

Duminica, 23 Mai 2021, ora 16:29
4484 citiri
Nava ruseasca care monteaza conducte in apele teritoriale ale Germaniei. Lucrarile la gazoductul Nord Stream 2 au fost reluate
Nava ruseasca Fortuna este specializata pe montarea de gazoducte FOTO Hepta

O nava ruseasca specializata in amplasarea de conducte submarine a reluat lucrurile la gazoductul Nord Stream 2 in Marea Baltica, un proiect care va crea o noua legatura energetica directa intre Rusia si Germania, a declarat duminica, 23 mai, pentru DPA un purtator de cuvant al consortiului Nord Stream 2 AG.

"Nava Fortuna opereaza in prezent in apele teritoriale ale Germaniei, in conformitate cu autorizatia eliberata si anuntul facut de autoritati", a declarat purtatorul de cuvant, referindu-se la aprobarea emisa la inceputul acestei saptamani de Autoritatea maritima din Germania (BSH).

O sectiune de conducta cu o lungime de doi kilometri poate fi amplasata pe fundul marii in zona economica exclusiva a Germaniei, dupa ce BSH a decis ca nu exista pasari salbatice care sa aiba nevoi de protectie de-a lungul rutelor lor migratorii.

Seful OMV, despre tensiunile dintre Washington si Berlin in cazul Nord Stream 2: "SUA nu ar trebui sa-si ameninte prietenii"

De asemenea, consortiul Nord Stream 2 AG a informat ca se lucreaza si la sectiunea din Danemarca a gazoductului, unde conductele sunt amplasate de o alta nava ruseasca, Akademik Cherskiy.

In prezent gazoductul Nord Stream 2 este aproape de finalizare. In apele teritoriale ale Germaniei mai sunt de amplasat o sectiune de 13,9 kilometri dintr-o conducta si 16,8 kilometri din cea de a doua conducta.

Zilele trecute, administratia americana a decis sa renunte sa aplice sanctiuni impotriva principalei societati implicate in construirea gazoductului NordStream 2, care va livra gaze rusesti in Uniunea Europeana printr-un terminal din Germania.

SUA au anuntat miercuri ca renunta la sanctiunile impotriva societatii NordStream 2 AG, o filiala a gigantului rus Gazprom cu sediul in Elvetia, si a CEO-ului sau, Matthias Warnig, de nationalitate germana.

Gazoductul Nord Stream 2 reprezinta o investitie de 11 miliarde de dolari, finantata jumatate de Gazprom si jumatate de cinci companii europene (OMV, Wintershall, Engie, Uniper si Shell). Nord Stream 2 va permite dublarea capacitatii de transport a Nord Stream 1, pana la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel ca o cantitate mai mare de gaze naturale rusesti va ajunge direct in Germania via Marea Baltica, fara a mai trece prin Ucraina.

Chiar daca cei 1.230 de kilometri ai conductei sunt aproape finalizati, proiectul a fost oprit brusc in luna decembrie 2019, dupa decizia SUA de a sanctiona companiile angajate in acest proiect. Proiectul este finalizat in proportie de 90% cu doar o portiune de 100 km in apele adanci din largul Danemarcei ramasa sa fie terminata.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#fortuna, #Nord Stream 2, #lucrari gazoduct , #gaz