Imagini in premiera de pe lotul 3 al drumului expres Pitesti-Craiova. "Bals-Slatina are sanse reale de a fi data in circulatie in 2021" VIDEO

Marti, 04 Mai 2021, ora 19:33
Imagini in premiera de pe lotul 3 al drumului expres Pitesti-Craiova. "Bals-Slatina are sanse reale de a fi data in circulatie in 2021" VIDEO
Imagini de pe lotul Slatina-Colonesti FOTO Pro Infrastructura

Membrii Asociatiei Pro Infrastructura au filmat din drona santierul lotului 3 al "autostrazii Ford".

Lotul 3 are o lungime de 31,75 kilometri si se intinde la limita orasului Slatina pana in localitatea Colonesti.

Este atribuit asocierii SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL, pentru 1 miliard de lei, si ar urma sa fie finalizat in 2023.

Firmele coordonate de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu au inceput in urma cu putin timp lucrarile.

"Speram sa vedem aceeasi mobilizare a constructorului UMB pe care o are pe lotul vecin. Prioritara anul acesta trebuie sa fie finalizarea nodului prevazut la intersectia cu DN65 de la Valea Mare pentru a se asigura conexiunea cu sectiunea Bals-Slatina care are sanse reale de a fi data in circulatie la sfarsitul lui 2021 daca se mentine ritmul actual", se arata in mesajul pe Facebook al celor de la ProInfrastructura.

Pentru a incheia lucrarile la DX12, ar urma sa mai fie construit si lotul 4, intre Colonesti si Pitesti, pe o lungime de 31,8 kilometri. Contractul de executie a fost atribuit tot asocierii de firme conduse de Umbrarescu, dar a fost contestat de o societate chineza participanta la licitatie. Contestatia a fost respinsa pe 26 aprilie, dar chinezii ar mai putea contesta si la Curtea de Apel.

 Articol citit de 6779 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Nonpolitikon
  04.05.2021, 20:17
  Autostrada Ford ar trebui cât mai degrabă conectartă la autostrada
  Niș-Belgrad, pentru că altfel Bulgarii, care sunt aproape pe terminatelea cu aceeași conexiune a Capitalei lor, ne vor elimina din traseul Sudic al sistemului autostradal Euro-Asiatic. Pe de altă parte, acum vor prelua și cea mai mare parte a celui Nordic, care, dacă traversam Carpații ar fi trecut pe la noi.