Cum arată lotul vital din Autostrada Transilvania început în urmă cu patru luni. "Constructorul nu stă rău în teren" VIDEO

Sambata, 18 Decembrie 2021, ora 11:02
5698 citiri
Cum arată lotul vital din Autostrada Transilvania început în urmă cu patru luni. "Constructorul nu stă rău în teren" VIDEO
Utilaje mobilizate de contructor pe lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău FOTO Facebook/ Pro Infrastructura

Membrii Asociației Pro Infrastructura au filmat stadiul lucrărilor la un lot important din tronsonul IV - Gilău-Borș al autostrăzii A3.

Este vorba despre Nușfalău-Suplacu de Barcău, un lot în lungime de 13,55 de kilometri.

Contractul pentru a fost semnat pe 30 septembrie 2020 cu societatea turcă Nurol și are ordin de începere 1 februarie 2021, cu 6 luni proiectare și 18 de execuție. Proiectul tehnic a fost aprobat în august 2021.

"Pentru aproximativ 4 luni de muncă, din care două practic nu s-a lucrat din cauza vremii, constructorul nu stă rău în teren, ajungând la un stadiu fizic de aproximativ 8%. Din păcate, lunile de iarnă nu vor aduce un progres semnificativ.

Tronsonul este unul banal, fără structuri impresionante, cu un relief ca-n palmă - o excepție de la regula dealurilor transilvănene notorii pentru alunecările lor masive. Aici antreprenorul general nu are decât câteva pasaje și poduri de făcut, un nod rutier și un spațiu de servicii.

În mod normal, cu o mobilizare decentă din primăvară, menținută tot anul viitor, vom putea circula între Nușfalău și Suplacu din primăvara anului 2023.

Loturile blestemate până la Biharia (Oradea)? Suplacu-Chiribiș este în faza contestațiilor după ce CNAIR a desemnat câștigătorul (Erbașu). Iar Chiribiș-Biharia este complet blocat și aproape de a treia (!) reziliere, așa cum v-am explicat de multe ori anul acesta", se arată în postarea celor de la Pro Infrastructura.

Pe cei 13,5 km ai subsecțiunii Nușfalău – Suplacu de Barcău, denumită tehnic „3B5”, se vor construi:

un nod rutier la Nușfalău,

7 pasaje,

5 poduri,

o parcare de scurtă durată,

o descărcare provizorie prin sens giratoriu la Suplacu de Barcău.

Construcția ar trebui finalizată în februarie 2023.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#nusfalau suplacu de barcau, #Autostrada Transilvania, #gilau bors , #infrastructura