Liviu Dragnea, tete-a-tete cu directorul FMI pentru Europa: Ce subiecte au fost abordate

Vineri, 04 Decembrie 2015, ora 17:04
2098 citiri
Liviu Dragnea, tete-a-tete cu directorul FMI pentru Europa: Ce subiecte au fost abordate
Foto: PSD

Presedintele PSD Liviu Dragnea a avut o intalnire, vineri, cu Poul Mathias Thomsen, directorul departamentului european al Fondului Monetar International (FMI).

El i-a transmis reprezentantului FMI ca social-democratii "actioneaza in sensul stabilitatii politice, economice si sociale a Romaniei, mai ales in contextul tulburarilor din zona", potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, Liviu Dragnea i-a prezentat si prioritatile PSD:

  • reforma administrativa,
  • reformarea functiei publice,
  • rentabilizarea companiilor de stat si pregatirea lor pentru privatizare,
  • investitiile in infrastructura, dar si cele locale.

"Vom fi foarte atenti in ce masura actualul guvern va continua mecanismul de absorbtie a fondurilor europene, construit de noi, care a determinat o crestere substantiala a nivelului de absorbtie", a declarat Liviu Dragnea, in cadrul intalnirii cu reprezentantul FMI.

De asemenea, a subliniat ca este implicat in conturarea unui program de dezvoltare a Romaniei, pe termen lung, care ar consta in sustinerea unor proiecte concrete pe mai multe axe, dintre care cele mai importante sunt educatia, sanatatea, agricultura si infrastructura.

Poul Thomsen a afirmat ca Romania este intr-un moment bun, din punct de vedere economic, chiar daca s-au luat masuri de relaxare fiscala, concomitent cu aprobarea unor masuri sociale, spre exemplu cresterea salariilor.

Potrivit sursei citate, reprezentantul FMI a tinut sa precizeze, insa, ca Guvernul si Parlamentul au o responsabilitate si pentru viitor, astfel incat este bine sa aiba in vedere o abordare comuna, pentru a preveni anumite sincope fiscale.

Acest deziderat s-ar putea realiza, potrivit lui Thomsen, printr-un echilibru al cheltuielilor, o crestere a veniturilor, un deficit care sa nu depaseasca 3% din PIB.

Ce a discutat reprezentantul FMI cu Iohannis

Prima oprire a reprezentantului FMI in cadrul vizitei sale in Romania a fost la Palatul Cotroceni, unde s-a intalnit cu presedintele Klaus Iohannis.

Ce a discutat Iohannis cu directorul FMI pentru Europa la Palatul Cotroceni

Cei doi au discutat despre "perspectivele pozitive ale economiei Romaniei", dar si despre "unele evolutii de la nivel european", potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, a fost evidentiata "necesitatea continuarii reformelor economice, in special in privinta guvernantei corporatiste si a calitatii actului administrativ, intr-un context de predictibilitate fiscal-bugetara si financiara".

Totodata, intrevederea a reprezentat si "un bun prilej pentru a reafirma importanta consolidarii increderii in politicile guvernului din partea mediului economic si a partenerilor externi", mai arata sursa citata.

Iohannis si Ciolos se intalnesc vineri cu directorul FMI pentru Europa

Poul Mathias Thomsen a avut vineri la pranz si o intrevedere cu premierul Dacian Ciolos.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Dragnea intalnire FMI, #Deagnea director FMI Europa, #Dragnea FMI , #FMI
Comentarii