Letonia vrea sa adere la zona euro in 2014

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 20:13
922 citiri
Letonia vrea sa adere la zona euro in 2014

Dupa ce a fost una dintre primele tari din UE care a avut nevoie de un plan de salvare, in 2008, Letonia are parte de o recuperare treptata si isi propune sa adere la zona euro la 1 ianuarie 2014, in pofida problemelor actuale din zona monedei unice, a spus noul presedinte al tarii, Andris Berzins.

"Eu, personal, sunt foarte optimist, vom adera la moneda euro la 1 ianuarie 2014. Este obiectivul nostru si lucram din greu pentru a pune in aplicare acest proces", a declarat Andris Berzins, in timpul vizitei sale la Bruxelles, la inceputul acestei saptamani, potrivit EuObserver.

El a adaugat ca aderarea tarii sale la zona monedei unice ar fi, desigur, dependenta de stabilitatea zonei euro, dar ca spera ca aceasta va veni pana la sfarsitul anului.

Remarcabila economie a Letoniei are acum o rata de crestere de cinci procente, dupa o contractie de 18% in 2009, care se datoreaza, in principal, unui program dur de austeritate si unui progrm de salvare de 7,5 miliarde de euro, convenit in decembrie 2008.

Cu toate acestea, somajul a fost pretul pe care Letonia ar trebui sa il plateasca, rata ajungand la 16,2 la suta in primul trimestru al anului 2011, a doua cea mai mare din UE, dupa Spania. Statisticile Uniunii Europene arata ca somajul este in scadere rapid comparativ cu anul trecut, cand rata a fost de aproape 20 de procente.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#Letonia zona euro, #Letonia aderare euro , #zona euro