Vânzările de iPhone-uri ale Apple au crescut cu aproape 50% în trimestrul trei, cu mult peste aşteptările analiştilor

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 08:18
2193 citiri
Vânzările de iPhone-uri ale Apple au crescut cu aproape 50% în trimestrul trei, cu mult peste aşteptările analiştilor
Vânzările Apple au crescut cu 36%, la 81,41 miliarde de dolari FOTO Pixabay

Apple a raportat marţi rezultate solide pentru trimestrul al treilea, depăşind cu mult aşteptările analiştilor. Toate produsele importante ale Apple au consemnat un avans al vânzărilor de peste 12%, în termeni anuali, iar în cazul iProne-urilor creşterea a fost de aproape 50%, la 39,57 miliarde de dolari, transmite CNBC.

Pe ansamblu, vânzările Apple au crescut cu 36%, comparativ cu trimestrul trei al anului trecut, la 81,41 miliarde de dolari.

Apple nu a publicat estimări trimestriale oficiale, pentru a şasea oară consecutiv, şi nu a făcut acest lucru de la debutul pandemiei de Covid-19.

Compania a realizat rezultate trimestriale bune şi în regiunea Greater China, care include şi operaţiunile din Taiwan şi Hong Kong.

Astfel, Apple a raportat vânzările de 14,76 de miliarde de dolari în regiune, în urcare cu 58% faţă de intervalul similar al anului trecut.

În regiunea Americilor, vânzările Apple au avansat cu aproape 33%, la 39,57 miliarde de dolari, dar compania a beneficiat de pe urma muncii la domiciliu şi a cursurilor de la distanţă, care au dus la creşterea vânzărilor de computere premium.

A depasit pragul de 100 de milioane de unitati livrate

La începutul lunii, Apple a depasit in doar 7 luni pragul de 100 de milioane de iPhone 12 livrate, cu doua luni mai putin decat iPhone11.

Anul acesta, Apple a atins mai repede suta de milioane de iPhone-uri din cea mai noua serie vandute, dupa ce a depasit acest prag la 7 lui de la data lansarii pe piata.

100 de milioane de unitati vandute in 7 luni este o performanta mai buna decat cea realizata anul trecut, cand s-a ajuns la 100 de milioane de modele din seria iPhone 11 vandute dupa 9 luni.

Mai mult de atat, Apple poate fi optimista si in ceea ce priveste veniturile, deoarece cel mai scump model - cu cea mai mare marja de profit - se vinde, de asemenea, foarte bine. Din totalul vanzarilor primelor 7 luni, conform Counterpoint Research, iPhone 12 Pro Max reprezinta 29%.

Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#apple iphone, #apple, #iphone , #microeconomie