Iohannis: Pesta ne-a prins nepregatiti si s-a extins necontrolat. Sper ca macar a fost o lectie!

Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 11:56
2567 citiri
Iohannis: Pesta ne-a prins nepregatiti si s-a extins necontrolat. Sper ca macar a fost o lectie!
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a subliniat - intr-un mesaj transmis cu ocazia deschiderii editiei din 2018 a targului agricol Indagra - ca pentru Romania era esential sa previna aparitia pestei porcine africane. Cu toate astea, in ciuda numeroaselor avertismente, autoritatile au permis ca boala sa se extinda "agresiv si necontrolat".

"Cu totii ne dorim o crestere a performantelor in agricultura, in zootehnie, in industria alimentara. Fermierii si intreprinzatorii din sectorul agricol investesc continuu in cresterea competitivitatii si adaptarea la exigentele pietei. Tocmai de aceea, ei asteapta o gestiune responsabila, din partea statului, a problemelor sau situatiilor de urgenta care tin de competenta autoritatilor nationale.

In acest sens, era imperativ pentru Romania sa se fi reusit prevenirea pestei porcine africane, fenomen care s-a extins agresiv si necontrolat. In ciuda precedentelor si a avertismentelor, situatia ne-a gasit nepregatiti, inca o data, in fata celui mai grav flagel cu care s-a confruntat zootehnia romaneasca in ultimii ani.

Sper, pentru viitor, ca aceasta va fi o lectie invatata, care va conduce la actiuni si decizii responsabile, astfel incat pagubele sa fie evitate iar resursele bugetare sa fie alocate nu pentru despagubiri, ci pentru investitii", se arata in mesajul transmis de Iohannis.

Asa cum Ziare.com v-a informat deja, informatiile Comisiei Europene arata clar ca, in 2018, cel mai afectat de epidemia de pesta dintre toate statele europene este Romania. Asta in conditiile in care numarul de focare s-a extins, in tara noastra, cu o viteaza "fara precedent", ajungand, in prezent, la aproape 1050.

Desi in repetate randuri autoritatile au declarat ca au actionat ca la carte pentru a preveni raspandirea virusului, mai multe rapoarte ale Comisiei Europene arata ca, de fapt, nu s-au luat toate masurile necesare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Klaus Iohannis pesta porcina africana, #Klaus Iohannis declaratie Indagra Klaus Iohannis, #Iohannis pesta critici autoritati , #pesta porcina