Investitorii din Asia evita Europa de teama crizei elene

Luni, 04 Mai 2015, ora 14:35
5286 citiri
Investitorii din Asia evita Europa de teama crizei elene
Foto :Habergundem

Dupa tot show-ul derulat intre oficialii de la Atena si creditorii internationali, asiaticii se gandesc de doua ori inainte de a initia o afacere cu un partener european.

Teama ca Grecia poate iesi brusc din zona euro ii face pe acestia sa fie reticenti in derularea investitiilor in UE, considera economistul sef al Bancii de Dezvoltare a Asiei.

"Sectorul privat isi adapteaza strategia la actualele conditii. Daca o firma depinde intr-o proportie covarsitoare de piata europeana va cauta sa isi diversifice cat mai mult relatiile comerciale. Orice director ar proceda asa", sustine Shang-Jin Wei intr-un interviu acordat Bloomberg.

In timp ce oficialii se grabesc sa dea asigurari ca o eventuala iesire a Greciei din uniunea monetara nu va deveni un fenomen contagios in zona, agentia de rating Moody's isi avertizeaza clientii ca aceste declaratii sunt un semn alarmant de autolinistire al liderilor europeni.

Citeste mai departe despre "Investitorii din Asia evita Europa de teama crizei elene" pe Business24.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#criza datorii Grecia, #risc investitori Asia, #soc UE Grexit , #criza