Coca-Cola a investit 2 milioane euro in fabrica din Timisoara pentru a inlocui folia de plastic de la baxurile de doze cu carton biodegradabil

Luni, 12 Aprilie 2021, ora 21:49
5210 citiri
Coca-Cola a investit 2 milioane euro in fabrica din Timisoara pentru a inlocui folia de plastic de la baxurile de doze cu carton biodegradabil
Ambalajul din plastic a fost inlocuit cu carton

Coca-Cola a anuntat luni ca a investit 2 milioane euro in fabrica din Timisoara pentru a inlocui folia de plastic folosita pentru baxurile de doze cu un ambalaj colectiv din carton biodegradabil si reciclabil.

"Sistemul Coca-Cola in Romania face inca un pas pentru a ajunge mai aproape de viziunea sa catre o economie circulara. Compania a investit 2 milioane euro in fabrica din Timisoara si aduce tehnologia Keel Clip™ in Romania, inlocuind folia de plastic folosita pentru baxurile de doze cu un ambalaj colectiv din carton biodegradabil si reciclabil", a informat compania.

KeelClip™ este o solutie minimalista de ambalaj colectiv din carton care va fi folosita pentru baxurile de doze Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes. Materia prima pentru productia Keel Clip™ provine din surse sustenabile: carton reciclat sau provenit din paduri plantate special cu acest scop. Compania a inceput listarea produselor cu noul ambalaj la finalul lunii martie, iar tranzitia completa catre noul ambalaj colectiv din carton va fi finalizata pana la finalul anului 2021.

Impactul investitiei se reflecta intr-o scadere de 100 tone de plastic pus pe piata pentru anul 2021, urmand ca in anii urmatori aceasta cifra sa se dubleze. De asemenea, scade consumul de energie folosit in timpul productiei cu 15%, precizeaza compania.

"Inovatiile la nivel de ambalaj sunt o zona in care inceput sa investim inca din 2014, cand am lansat apele minerale naturale Dorna intr-un ambalaj cu un continut de 30% din plante. Am continuat apoi in 2019, cu lansarea portofoliu de ape minerale naturale in PET reciclat, iar in 2021, cu introducerea Keel Clip™, o alternativa de ambalaj colectiv care inlocuieste folia de plastic. Iar eforturile noastre pentru diminuarea impactului asupra mediului inconjurator nu se opresc aici. Ne-am setat obiective ambitioase", a spus Paris Nikolopoulos, franchise country manager, Coca-Cola Romania.

Obiectivul global al Coca-Cola este ca pana in anul 2030 sa recupereze echivalentul a 100% din cantitatea de ambalaje pusa pe piata. Obiectivul face parte din strategia companiei "O lume fara deseuri", iar in anul 2020, compania a recuperat 70% din ambalajele primare puse pe piata in vederea reciclarii acestora.

"KeelClip™ este o tehnologie inovatoare si ne bucuram sa fim primii care introduc noul ambalaj pe piata din Romania. Comportamentul consumatorului se modifica, acesta recreeaza acasa experientele din HoReCa. De aceea, ne-am concentrat pe livrarea in magazine a produselor in ambalaje mai mici care sa raspunda nevoilor actuale de consum. Am investit astfel in ambalajul colectiv pentru doze Keel Clip™", a spus Jovan Radosavjlevic, general manager Coca-Cola HBC Romania.

Coca-Cola este ofera produse in peste 200 de tari si teritorii. Alaturi de marcile Coca-Cola, portofoliul sistemului include Sprite, Fanta si alte bauturi racoritoare, iar din categoriile de apa, bauturi pentru sportivi, cafea si ceaiuri, sunt brandurile Dasani, smartwater, vitaminwater, Topo Chico, Powerade, Costa, Georgia, Gold Peak, Honest si Ayakata. Impreuna cu partenerii sai de imbuteliere, are peste 700.000 de angajati.

Pe plan local, sistemul este format din Coca-Cola Romania (filiala a The Coca-Cola Company, proprietarul marcilor inregistrate) si partenerul sau, Coca-Cola HBC Romania, care imbuteliaza si distribuie produsele Coca-Cola sub licenta The Coca-Cola Company in Romania. Conform studiului "Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola in Romania", realizat pe baza datelor financiare din 2019, prezenta acestui sistem pe piata locala genereaza o valoare adaugata de 574 milioane de euro, echivalentul a 0,26% din PIB-ul Romaniei.

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari imbuteliatori ai companiei Coca-Cola, avand in 2019 vanzari de peste 2,2 miliarde de unitati. Compania are operatiuni in 28 de tari, deservind peste 600 milioane de oameni.

Coca-Cola HBC Romania este liderul industriei de bauturi, fiind cel mai mare exportator din domeniu, cu o pondere de aproximativ 30% din exporturile de bauturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#coca cola, #investitie, #Timisoara, #plastic, #carton, #ambalaj , #stiri economice