Consiliul Concurentei a declansat o investigatie, suspectand ca Samsung a fixat preturile de vanzare la Flanco, Altex si eMag

Luni, 05 Aprilie 2021, ora 15:453479 citiri
Consiliul Concurentei a declansat o investigatie, suspectand ca Samsung a fixat preturile de vanzare la Flanco, Altex si eMag
Investigatia a fost declansata pe baza informatiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenta Foto/Pixabay

Consiliul Concurentei a anuntat ca a efectuat inspectii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics Romania, Altex Romania, Flanco Retail si Dante International (administratorul eMAG), pentru ca suspecteaza posibile intelegeri de fixare a preturilor de vanzare in cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics Romania pe piata produselor electronice si ITC din Romania.


"Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics Romania, Altex Romania, Flanco Retail si Dante International. Inspectiile s-au derulat in cadrul unei investigatii privind posibile intelegeri si/sau practici concertate de fixare a preturilor de vanzare in cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics Romania pe piata produselor electronice si ITC din Romania. Astfel, investigatia vizeaza relatia dintre compania Samsung Electronics Romania si partenerii acesteia, printre care Altex Romania, Flanco Retail si Dante International", a informat autoritatea de concurenta.

Investigatia a fost declansata pe baza informatiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenta.

"Inspectiile inopinate reprezinta o etapa importanta in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential, efectuarea acestora nereprezentand o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia companiilor. Documentele ridicate se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice. Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilelor practici anticoncurentiale analizate", mai arata autoritatea.

Samsung Electronics Romania este subsidiara locala a grupului Samsung, un producator si distribuitor mondial de produse electronice si produse de tehnologia informatiilor.

Altex si Flanco comercializeaza on-line si prin intermediul unor retele nationale de magazine o gama larga de produse din categoria electronicelor si ITC, electrocasnice si multimedia.

Dante administreaza platforma on-line eMAG.ro, prin intermediul careia comercializeaza o gama larga de produse, echipamente si componente IT, electronice, electrocasnice etc.