Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Intrat pe piata la inceputul pandemiei, OBSIDIAN Broker mizeaza pe asigurarile corporate de nisa

Comunicat de presa
Miercuri, 30 Septembrie 2020, ora 21:16
7002 citiri
Intrat pe piata la inceputul pandemiei, OBSIDIAN Broker mizeaza pe asigurarile corporate de nisa

Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare a intrat pe piata locala de asigurari la inceputul acestui an, mizand pe asigurarile corporate de nisa. Astfel focusul principal a fost pe riscurile financiare, linia de afaceri preponderenta fiind cea a asigurarilor de garantii. Achizitionand portofoliul de clienti corporate al Zurich Broker printr-o tranzactie finalizata in luna martie, volumul total de polite de garantii intermediate de catre Obsidian Broker in prezent reprezinta peste 75% din total.

Obsidian Broker si-a inceput practic activitatea la finele primului trimestru, dupa primirea autorizatiei de functionare in 30 decembrie 2019 si semnarea contractelor de intermediere cu asiguratorii in primele luni ale anului. Inceperea activitatii s-a facut in conditii vitrege, de "furtuna pandemica", ceea ce nu ne-a avantajat deloc. Totusi, decizia de preluare a unui portofoliu de clienti corporate al unui broker specializat in asigurarile de garantii a constituit un avantaj in acest context si ne-a oferit o buna platforma de lansare - declara Valentin Tuca, CEO Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare.

Aparitia peste noapte a unei crize majore a crescut brusc nivelul de constientizare a expunerii la riscuri, mai ales in zona B2B. Pe de alta parte, a facut mai evidenta nevoia de a avea alaturi un consultant in materie de riscuri si asigurari - de exemplu pentru a intelege mai bine in ce conditii functioneaza o asigurare de intrerupere a afacerii sau de ce riscurile pandemice sunt excluse de regula din asigurarile medicale de calatorie - si a deschis noi oportunitati pentru jucatorii in domeniu.

Alaturi de asigurarile de garantii, Obsidian Broker are in vedere extinderea ariei de consultanta de risc, asistenta si intermediere de asigurari pentru clienti corporate si pentru alte categorii de riscuri si asigurari, care au devenit critice in contextul pandemiei, precum asigurarea riscului de neplata sau asigurarile private de sanatate, dar nu numai.

2020 este un an atipic, de aceea si abordarea noastra asupra pietei locale este atipica, bazandu-ne preponderent pe asigurari de nisa. Portofoliul preluat, ce cuprinde cateva sute de clienti, asigura o baza buna de pornire si o platforma utila pentru dezvoltarea operatiunilor Obsidian pe piata locala, pe termen mediu si lung. Cel mai probabil asigurarile de garantii, in special cele pentru proiecte de infrastructura, vor pastra un impact major in cifrele acestui an, dar potentialul de extindere a serviciilor oferite fiecarui client este foarte mare, mai ales pentru produse inovative. Aceasta criza accelereaza trecerea spre viitor si ne invata arta de a face imposibilul posibil, stimulandu-ne din plin spiritul creativ de a veni catre clienti cu solutii cat mai adecvate nevoilor lor - adauga Valentin Tuca.

Potential pe zona digitala

Desi dezvoltarea activitatii de consultanta de risc si brokeraj de asigurari, mai ales pentru o operatiune noua in piata, este dependenta de intalniri fata in fata si networking, abordarea agila a Obsidian Broker a permis adaptarea rapida la circumstantele speciale create de restrictiile de distantare sociala impuse. Pe de alta parte, efectele negative ale crizei asupra economiei si previziunile pesimiste pentru perioada urmatoare induc consecinte negative si asupra dezvoltarii industriei de asigurari in general, chiar daca cifrele primului trimestru nu au reflectat astfel de indicii. Cu toate astea, rolul brokerilor de asigurari creste in importanta, dar este esential ca acestia sa isi adapteze cat mai rapid modelul operational.

In pas cu noile circumstante, Obsidian Broker a initiat un proiect de dezvoltare a vanzarilor si atragere de noi clienti printr-un parteneriat pe zona digitala, astfel incat sa ofere solutii de asigurare cat mai simple si la indemana agentilor economici vizati.

Potentialul de dezvoltare a digitalizarii in industria de asigurari este foarte mare. Insurtech-urile sunt populare dinainte de pandemie, iar contextul distantarii sociale a accelerat acest proces. De aceea, avem in vedere dezvoltarea de proiecte pe zona digitala, iar pana la finalul anului intentionam sa lansam un prim parteneriat -spune Valentin Tuca.

In prezent echipa Obisidan Broker cuprinde 13 specialisti in asigurari corporate, atat brokeri cu experienta, cat si o echipa de suport operational. Compania are in continuare pozitii deschise pentru brokeri juniori si seniori cu specializari pe anumite categorii de riscuri si asigurari sau cu profil de lideri in dezvoltarea afacerilor si vanzari.

***

Despre Obsidian Broker

La Obsidian Broker credem cu tarie ca in afaceri preventia in materie de riscuri inseamna de fapt viziune, gandire strategica si e un semn evident al unei bune educatii de business. Cand existenta si evolutia unui intreg ecosistem de business - resurse umane si materiale - depind de capacitatea de a constientiza, gestiona si minimiza riscurile cu care te confrunti zi de zi, de a gandi in avans si de a preveni evenimentele nedorite, miza de a avea alaturi un profesionist in materie de riscuri si asigurari devine extrem de serioasa.

Managementul riscurilor trebuie sa fie parte din strategia generala si nicidecum doar consecinta accidentala a unui pariu pierdut care iti da "mintea de pe urma". Pentru ca producerea unui eveniment accidental poate fi nu numai extrem de costisitoare, dar chiar fatala, mai ales pentru o companie tanara si in plin avant de dezvoltare. Identificarea, analiza, evaluarea riscurilor, minimizarea si transferul lor in asigurare tin de o viziune integrativa si integratoare, de responsabilitatea fata de viitorul afacerii, indatorire fundamentala a celor aflati la cel mai inalt nivel de management in organizatie, precum si a actionarilor. (www.obsidianbroker.ro)

Despre Valentin Tuca

Valentin Tuca, CEO Obsidian Broker, are peste 20 de ani de experienta manageriala in domeniul asigurarilor. Pana in 2015 a detinut functia de CEO al AON Romania, Bulgaria si Europa de Sud Est si intre 2007 si 2009 a fost Director General al companiei de asigurari Clal Romania (actuala Gothaer).

Anterior, pana in 2005, a coordonat de la Bruxelles activitatea de vanzari si dezvoltare a operatiunilor Marsh din 16 tari, respectiv regiunea Europei Centrale si de Est, inclusiv spatiul CIS. Aceste responsabilitati le-a preluat in 2002, dupa ce timp de 7 ani fusese la carma operatiunii Marsh Romania, pe care a si infiintat-o in 1995, in calitate de co-actionar al Marsh Inc.

Valentin Tuca este absolvent al Facultatii de Finante din cadrul ASE Bucuresti si bursier in 1992 al Universitatii Stanford, California, USA, fiind primul presedinte al UNSICAR, asociatia intermediarilor in asigurari din Romania, printre ai carei membrii fondatori s-a si numarat.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...