Intalnire la Viena pe tema Nabucco - participa si Ariton

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 18:28 1407 citiri
Foto: Arhiva

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, va discuta, joi, la Viena, perspectivele proiectului gazoductului Nabucco, cu oficiali din Ungaria, Bulgaria si Austria, dupa cum anunta reprezentanti ai Ministerului Economiei.

La intalnirea cu ministrul roman al Economiei participa ministrul Economiei si Energiei din Bulgaria, Traicho Traikov, subsecretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii din Ungaria, Pal Kovacs, si ministrul Economiei, Familiei si Tineretului din Austria, Reinhold Mitterlehner.

Pe de alta parte, Ion Ariton se va intalni si cu conducerea OMV cu care va discuta despre investitiile companiei austriece in Romania si despre Nabucco.

Proiectul Nabucco este dezvoltat de consortiul Nabucco Gas Pipeline International, din care fac parte companiile Transgaz Medias, OMV (Austria), MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), Botas (Turcia) si RWE (Germania).

Turcia vrea ca UE sa aiba o pozitie clara in proiectul Nabuco

Gazoductul va transporta gazele extrase din Asia Centrala si va strabate Turcia, Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria. Proiectul are drept scop diversificarea surselor de aprovizionare cu energie ale Uniunii Europene, care, in momentul de fata, este dependenta de Rusia.

Sectiunea din Romania a gazoductului Nabucco ar putea costa intre 1,2 si 1,5 miliarde de euro, a declarat, in luna noiembrie a anului trecut, directorul consortiului Nabucco, Reinhard Mitschek.

Potrivit acestuia, consortiul Nabucco Gas Pipeline International GmbH este asteptat sa ia o decizie finala de investitie in cazul proiectului Nabucco la inceputul lui 2013, urmand ca lucrarile de constructie sa demareze la finele acelui an.

Valoarea totala a proiectului Nabucco este estimata, in prezent, la 7,9 miliarde de euro insa Mitschek a aratat ca cifra finala s-ar putea modifica

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News