Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Economie > stiri economice
A   A   A

Organizatia Mondiala a Turismului: Calatoriile internationale au scazut dramatic in primele sase luni din 2020. Pierderile, mai mari de 450 de miliarde de dolari

Organizatia Mondiala a Turismului: Calatoriile internationale au scazut dramatic in primele sase luni din 2020. Pierderile, mai mari de 450 de miliarde de dolari
FOTO Pixabay
Sosirile turistice internationale au scazut cu 65% in primul semestru al acestui an, comparativ cu intervalul similar al anului trecut, potrivit datelor publicate marti de Organizatia Mondiala a Turismului (OMT), declin care reprezinta o pierdere de venituri de 460 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Doar putin peste jumatate din destinatii au relaxat restrictiile de calatorie pana la inceputul lunii septembrie, iar revenirea turismului la nivelul anului 2019 ar putea dura 2-4 ani, potrivit OMT.

"Calatoriile internationale sigure si responsabile sunt acum posibile in multe parti ale lumii si este imperativ ca guvernele sa colaboreze indeaproape cu sectorul privat pentru a pune din nou in miscare turismul mondial", a declarat secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili.
Un total de 440 de milioane de sosiri internatonale au fost pierdute in perioada ianuarie-iunie a acestui an, cele mai afectate regiuni fiind Asia si zona Pacificului, cu 72% mai putini turisti comparativ cu anul trecut.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 07:10

 Articol citit de 1467 ori

Citeste si: