Incepe Davos 2015 - Patru zile care ar putea schimba lumea

Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 09:06
3738 citiri
Incepe Davos 2015 - Patru zile care ar putea schimba lumea
Foto: TheTelegraph

A 45-a editie a Forumului Economic Mondial ia startul miercuri la Davos, in Elvetia, sub motto-ul "Noul Context Global".

Micuta statiune montana va deveni, timp de patru zile, centrul mondial al puterii politico-economice, peste 40 de sefi de stat si guverne urmand sa participe la forum.

Fondatorul si presedintele Forumului, Klaus Schwab, considera ca acesta trebuie sa actioneze ca o platforma de cooperare intre mediul public si cel privat.

"Numeroasele crize cu care ne confruntam, conflictele si problemele economice fac din ideea de cooperare o chestiune vitala, de o importanta fara precedent in istorie", sustine Schwab.

Speranta sa pentru acest an este ca forumul va reusi sa redea increderea la nivel global pentru toti actorii de pe scena politica si economica.

Tematica este variata si, cel putin pentru cancelarul german Angela Merkel, se anunta sesiuni de discutii interminabile pe tema problemelor ridicate de terorism, probleme de mediu si, bineinteles, cele legate de comertul mondial si criza financiara din zona euro.

Citeste mai multe despre Forumul Economic Mondial de la Davos pe Business24. Vezi care sunt principalele teme de discutie anul acesta, cei mai importanti invitati si marii absenti.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Davos 2015 forum, #Forum Economic Mondial Davos, #Merkel Davos 2015 , #criza economica mondiala