Imagini fabuloase cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Cum arată cablurile gigantice care se întind pe kilometri întregi

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 14:29
8294 citiri
Imagini fabuloase cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Cum arată cablurile gigantice care se întind pe kilometri întregi
Noul pod peste Dunăre va lega județele Brăila și Tulcea FOTO Facebook/ CNAIR

Lucrările avansează la podul peste Dunăre de la Brăila, care are o lungime totală de aproape doi kilometri.

O serie de imagini spectaculoase au fost postate pe pagina de Facebook a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Pe cablurile podului au fost montate sute de becuri care creează o imagine feerică.

"În prezent se lucrează la bretelele de acces giratie și la viaductul de acces Brăila", scriu cei de la CNAIR.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a vizitat pe 16 octombrie șantierul podului suspendat de la Brăila și s-a arătat mulțumit de stadiul lucrărilor.

“Chiar dacă vremea este nefavorabilă, în această perioadă, activitatea pe şantierul de la Podul Brăila este concentrată pe construcţia cablului principal, respectiv toroanele 5 şi 6, partea sud, şi toroanele 7 şi 8, partea nord.

https://upload.ziare.com/adminx/index.php?locator=amvc_items.Edit&page=&id=2547177&showResource=1

La partea de terasamente se realiza aprovizionarea cu materiale în şantier şi cofrare/armare structuri poduri şi podeţe peste canale.

De asemenea, am inspectat şi blocul de ancoraj pentru a verifica dacă s-au executat lucrările dispuse prin expertiza tehnică. Cu această ocazie, am constatat că, în urma acestor măsuri, nu mai există infiltraţii de apă în blocul de ancoraj”, a declarat Pistol.

Construcția podului de la Brăila

Noul pod peste Dunăre va lega județele Brăila și Tulcea. Podul suspendat de la Brăila are o lungime totală de 1,97 kilometri, iar deschiderea centrală este de 1,12 kilometri. Cele două turnuri, câte unul pe fiecare mal, vor avea o înălțime de 192,64 metri, devenind, astfel, cele mai înalte construcții din România.

Lucrările realizate de asociația de constructori formată din italienii de la Astaldi și japonezii de la IHI Infrastructure System ar trebui să fie gata în decembrie 2022.

Proiectul prevede și construcția a 23,4 kilometri de drum expres pentru a conecta podul și are două secțiuni: drumul principal Brăila - Jijila, cu 19 kilometri, și drumul de legătură cu DN22 Smârdan - Macin, care are 4,3 kilometri. Proiectul valorează 1,99 miliarde de lei, fără TVA, fiind cel mai scump proiect de infrastructură din România.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#pod dunare, #lucrari pod suspendat braila, #pod Braila Dunare, #cnair , #infrastructura