Il vor mai iubi rusii pe Putin? Ce vesti foarte proaste le aduce FMI

Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 17:35
4480 citiri
Il vor mai iubi rusii pe Putin? Ce vesti foarte proaste le aduce FMI
Foto: Arhiva

Rusia a intrat deja in recesiune, iar banca centrala de la Moscova trebuie sa se pregateasca pentru inasprirea politicii monetare, in timp ce guvernul trebuie sa faca acelasi lucru in ceea ce priveste conditiile fiscale, a declarat seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Rusia, Antonio Spilimbergo.

Potrivit estimarilor FMI, pe fondul crizei geopolitice din Ucraina, Rusia va avea o crestere economica de 0,2% in acest an, mult sub prognoza anterioara de 1,3%, noteaza Wall Street Journal.

"Continuarea conflictului ar putea atrage sanctiuni suplimentare si ar deteriora increderea, ceea ce ar duce la o reducere si mai mare a investitiilor si a cresterii economice", se arata intr-o declaratie a FMI.

Gigantii auto fug din Rusia. Se vor orienta catre Romania?

FMI a aprobat decizia de saptamana trecuta a Bancii Rusiei de a majora dobanda de baza pentru a doua oara in doua luni, precizand ca o politica monetara mai stricta este necesara pe termen scurt pentru a combate riscurile inflationiste.

Prognoza FMI in ceea ce priveste rata inflatiei in 2014 este de peste 6%, in timp ce banca centrala a Rusiei estimeaza o rata a inflatiei de 5% pentu acest an.

SUA au impus sanctiuni noi Rusiei: Cine sunt cei vizati

Potrivit lui Spilimbergo, este dificil de evaluat impactul economic al sanctiunilor individuale vizand mai multi oficiali si companii din Rusia, insa ingrijorarile legate de aceste sanctiuni au un efect mai pronuntat asupra Rusiei decat sanctiunile in sine.

Impune Rusia contrasanctiuni Occidentului? Ce spune Putin

Din cauza acestor temeri, peste 60 de miliarde de dolari au iesit deja din Rusia in primul trimestru al anului, iar FMI se asteapta ca exodul de capital sa ajunga la 100 de miliarde in acest an.

Afacere de miliarde de dolari cu SUA, in pericol din cauza sanctiunilor impuse Rusiei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#FMI Rusia recesiune, #economie Rusia, #sanctiuni Rusia , #recesiune