Guvernatorul Bancii Angliei: Nu suntem nici macar la jumatatea crizei

Luni, 02 August 2021, ora 23:392095 citiri
Guvernatorul Bancii Angliei: Nu suntem nici macar la jumatatea crizei
Foto: colindye.com

Guvernatorul Bancii Angliei, sir Mervyn King, este de parere ca lumea nu a ajuns inca nici macar la jumatatea crizei financiare.

"Nu cred ca suntem nici macar la jumatate - asta am spus mereu si inca o spun", a declarat King, potrivit Financial Times.

Intr-una dintre cele mai sumbre remarci de pana acum, Mervyn King a atentionat oamenii sa nu creada ca Marea Britanie se afla macar la jumatatea drumului prin criza care a inceput in urma cu cinci ani.

"Cand criza a izbucnit, in 2007-2008, cei mai multi dintre oameni, inclusiv noi, nu au crezut ca (in acest moment) vom fi inca in mijlocul sau, atat de tarziu", s-a adresat guvernatorul parlamentarilor, la Comitetul Trezoreriei.

Alaturi de alti reprezentanti ai Bancii Angliei, Mervyn King i-a avertizat pe parlamentari, marti, ca situatia economica s-a deteriorat atat de rau incat previziunile din urma cu sase saptamani au fost date peste cap.

Guvernatorul Bancii Angliei a spus ca este rezervat in privinta felului in care Regatul Unit sau alte economii de top vor inregistra o recuperare solida din criza, pana cand zona euro isi va rezovla problemele in mod decisiv.

"In ultimele sase saptamani am fost foarte uimit de cat de multe s-au schimbat de cand am emis Raportul pe Inflatie din luna mai", a mai spus King, care s-a descris "pesimist" in legatura cu progresele din zona euro, spunand ca "Nu am idee despre ce se va intampla in zona euro".

Efectele crizei din zona euro au provocat haos in deciziile de investitii ale companiilor din zona euro, din Marea Britanie si din restul lumii, a mentionat guvernatorul Bancii Angliei.

Singura solutie vazuta de Sir Mervyn pentru criza este o cooperare internationala in a recunoste pierderile rezultate din zona euro si inceputul reconstructiei din acel punct.