Grindeanu face si vineri sedinta de guvern pentru decizia finala pe buget

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 13:01
3362 citiri
Grindeanu face si vineri sedinta de guvern pentru decizia finala pe buget
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Proiectul de buget pe 2017 elaborat de Cabinetul Grindeanu nu va fi adoptat in sedinta de guvern de miercuri, ci in alta convocata pentru vineri.

UPDATE: Premierul Sorin Grindeanu a precizat la inceputul sedintei ca e vorba de o intarziere de o zi sau doua si, cel tarziu vineri seara, bugetul va fi gata.

Acesta va fi trimis in Parlament, dupa ce va fi aprobat in sedinta Executivului.

"Multumesc pentru efortul pe care l-ati facut in ultimele zile, ceea ce s-a intamplat in ultimele 24 de ore merita apreciat. Tocmai de aceea, astazi putem sa venim in sedinta de guvern cu nota privind limitele de cheltuieli revizuite", le-a spus prim-ministrul ministrilor.

In plus, premierul a dat asigurari ca toate masurile decise de Guvern acum 2 saptamani, unele cu intrare in vigoare de la 1 februarie, vor fi cuprinse in buget si se vor implementa la termen, chiar daca nu este adoptata legea bugetului de stat in Parlament pana la 1 februarie.

Grindeanu apreciza ca ministrii au prevazut cheltuieli pe programele prinse in programul de guvernare, pe bugetele pe care le au la ministerele lor.

"Acesta a fost rostul acestor discutii din ultimele 24 de ore, astfel incat tot ceea ce noi am promis in programul de guvernare pe anul bugetar 2017 sa se regaseasca si in bugetele dumneavoastra", a aratat Grindeanu.

Ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a adaugat ca deficitul bugetar a fost estimat la 2,99% din PIB.

Pe ordinea de zi a sedintei Executivului de miercuri se afla mai multe proiecte de ordonanta de urgenta, insa nu si legea bugetului pentru anul 2017.

Amintim ca seful PSD, Liviu Dragnea, a cerut, marti seara, intr-o sedinta la sediul partidului, refacerea bugetelor unor ministere.

Dragnea a purtat discutii pe tema bugetului cu ministrii din guvernul condus de Sorin Grindeanu si cu premierul, iar la intalnire a participat si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Aceasta discutie a fost generata de faptul ca o parte din ministrii nu au fost atenti si nu au inteles ca programul de guvernare trebuie sa fie pus in practica 100%", a subliniat liderul PSD, adaugand ca "din eroare" au fost puse "alte prioritati" la finantare.

"O parte din institutii aveau bugete mai mari decat le este strict necesar in acest an", a declarat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#buget 2017, #buget 2017 adoptat sedinta, #refacere buget 2017 , #buget